Bollstanäs SK
Truppen från 2016. Den vill BSK-tränaren Kalle Fremling på att kunna bygga vidare på i år.

Bollstanäs mot Djurgården i cupen på lördag

Sport 

Bollstanäs SK:s damer rivstartar säsongen med en tävlingsmatch – allsvenska Djurgården hemma på Bollstanäs IP i Svenska cupens åttondelsfinal på lördag.

– Vi har allt att vinna i en sådan match, säger BSK:s tränare Kalle Fremdling.

Bollstanäs har redan gjort flera bra insatser på vägen fram till cupens åttondeslfinal. I höstas slog de ut två lag från Elitettan, Älta i omgång 2 och Sirius i omgång 3. Men nu väntar ännu alltså ännu svårare motstånd.

– Så klart blir det tufft, men å andra sidan en härlig utmaning. Det viktigaste är att vi gör en bra prestation. Sedan kan man ju drömma, säger Kalle Fremdling.

Två nya spelare

Några träningsmatcher har BSK inte spelat ännu, så matchen på söndag är första matchen för året. Motståndarna Djurgården har hunnit med två träningsmatcher – förlust mot både Linköping och Eskilstuna – men Kalle Fremdling har inte sett dem.

– Nej, jag har bra koll på spelarna i Djurgården, även om de har ny tränare, säger han.

I Bollstanäs har två spelare lämnat laget, målvakten Pernilla Ebbetyd och mittbacken Frida Thilén. Nya i truppen är Olivia Palmqvist, målvakt från Rimbo, och Maja Lambertsson, försvarare från Iggesunds IK.

– Truppen är inte spikad ännu, men vår ambition är att försöka behålla laget vi har haft i ett antal år nu och att försöka jobba vidare med det, säger Kalle Fremdling.

Målet inte spikat ännu

Förra säsongen var Bollstanäs nära att gå upp i Elitettan. Ett mål i slutminuten av andra kvalmatchen mot Assi IF förstörde BSK-festen. Målet för årets säsong är ännu inte spikat.

– Nej, prestationsmål sätter vi hela tiden, men resultatmål avvaktar vi med eftersom vi inte är klara med truppen ännu, säger Kalle Fremdling.

Cupmatchen mot Djurgårdens IF på Bollstanäs IP har avspark klockan 14 på lördag.

Fler nyheter från Stockholm

Axel Pershagen, pressansvarig, Hammarby fotboll
Allsvenskan

Hammarby vill ha fler egna talanger i A-laget

Nyheter

Två knivskadade efter rån

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus