Min lokala hjälte

Bollstanäs SK är 90 minuter från Elitettan

Bollstanäs SK
Bollstanäs damer åkte ur Elitettan i fjol. Efter en väldigt stark säsong i division 1 är man nu bara en kvalmatch ifrån att ta sig tillbaka till näst högsta serien igen.
Bollstanäs SK:s damer är 90 minuter från att studsa upp i Elitettan igen direkt. Första kvalmötet mot Assi IF, hemma på Bollstanäs IP, slutade 0–0. Lagets tränare Kalle Fremdling tror på en jämn match även på söndag då allt avgörs uppe i Kalix.

– Ja, det är två bra lag som tog ut varandra i första matchen och jag tror at det blir jämnt och tätt även i andra matchen. Det blir nog små marginaler som avgör, säger han.

I Bollstanäs SK finns en del ”småskavanker” som alltid i slutet av en säsong, berättar Kalle Fremdling, men i stort sett alla är tillgängliga för spel.

Laget flyger upp klockan 8.30 på söndag morgon och fortsätter med buss till Billerud Korsnäs Arena där det är avspark klockan 14. Några gröngula supportar vågar Kalle Fremdling inte hoppas på.

– Nja, det skulle vara om det finns någon Bollstanäsare där uppe. Men det blir en rolig inramning ändå. Det pratas om 1 000 åskådare. Matchen är en stor happening där uppe och det är kul och inspirerande för oss att vara med och spela sådana här viktiga avgörande matcher.

Då bortamål räknas dubbelt vid likaresultat totalt skulle det räcka för BSK att spela exempelvis 1–1.

– Men vi kan inte tänka så, vi siktar på att vinna matchen, säger Kalle Fremdling.

Vad skulle det innebära för klubben om ni vinner och går upp i Elitettan?

– Det vågar jag knappt svara på. Problem. Det handlar om en helt annan organisation och andra pengar på den nivån. Men vi i ledningen och laget strävar alltid efter att vinna matcher. Skulle vi klara det soch gå upp så får klubben växa in i det, säger Kalle Fremdling.

Klockan 16 på söndag vet vi om BSK:s damer spelar i division 1 eller i Elitettan, Sveriges näst högsta serie, nästa säsong.