ANNONS

Två Botkyrkabor nominerade till ”Guldhanden”

Leif Magnusson och Sara Nadif kan prisas på torsdag på Operaterrassen.
Leif Magnusson och Sara Nadif kan prisas på torsdag på Operaterrassen.
Botkyrkaborna Sara Nadif och Leif Magnusson är två av totalt elva nominerade till "Guldhanden".
Utmärkelsen delas ut till eldsjälar som jobbar för ökad mångfald och integration med fotbollen som verktyg.
ANNONS

På torsdag på Operaterrassen avslöjas vem som tilldelas årets ”Guldhanden”.

Bland de elva nominerade till utmärkelsen finns 21-åriga Sara Nadif från Norsborg och Leif Magnusson, 61-åring från Tumba.

Det är stiftelsen Sverige United som delar ut stipendier till eldsjälar och föreningar som jobbar för ökad mångfald och integration med fotbollen som verktyg. Guldhanden är ”förstapriset”, silverhanden går till tvåan och bronshanden till trean. De tre stipendiernas sammanlagda summa är 100 000 kronor.

Sara öppnar dörrar

Sara Nadif brinner för att ungdomar i Alby ska få spela på rättvisa villkor. Hennes lag med nyanlända tjejer har öppnat dörren för en grupp vars möjligheter att idrotta tidigare varit begränsade.

Sara Nadif är verksam i Botkyrka Konyaspor KIF. Vid föreningens spontanfotbollskvällar leder hon träningarna för både tjejer och killar.

– Sara har gjort fotbollsplanen till en varm, välkomnande plats och ingjuter respekt hos alla hon möter, säger Botkyrka Konyaspors klubbdirektör Saleh Kerrani till Sverige United’s hemsida. Som ung kvinna i en mansdominerad miljö lyckas hon ändå driva på en positiv utveckling här i Botkyrka. Ordet eldsjäl räcker inte för att beskriva henne.

Själen hos IFK Tumba

I motiveringen till Leif Magnussons nominering står bland annat att ”han sedan många år tillbaka lägger ned sin själ i föreningen IFK Tumba. Han brinner för att motverka rasism och främlingsfientlighet”. ”Tack vare Leif har IFK Tumba antagit mottot ”Ge rasismen rött kort”. Magnusson står bakom integrationssatsningen Tumba United där ungdomar med olika bakgrund får en gemensam mötesplats”.

– Leif är en väldigt drivande kraft inom klubben, hans engagemang är otroligt tydligt, säger Lars Sjöberg i IFK Tumbas sportråd till Sverige United’s hemsida. Man märker att frågan om inkludering, integration och antirasism är ständigt prioriterad.

ANNONS