Botkyrkatjej satsar mot VM

Paula Rouhi tränar Taekwondo varje dag.
Paula Rouhi tränar Taekwondo varje dag.
Paula är en av kampsportsklubben REI's förebilder.
Paula är en av kampsportsklubben REI's förebilder.
Förra helgen vann Paula Rouhi från Botkyrka guld i nordiska mästerskapen i Taekwondo, nu satsar hon mot VM.

Paula Rouhi har vid årsskiftet klivit upp i seniorklass i Taekwondo. Där blev det guld direkt för Botkyrkatjejen när hon ställde upp på de nordiska mästerskapen.

– Jag är jätteglad över medaljen och det är roligt att se resultat i min träning. Det är träning varje dag vilket ibland är jobbigt men roligt. Det här är något jag vill satsa på, säger Paula Rouhi till Mitt i.

Hennes inställning och träningsvilja speglar av sig till de övriga i kampsportklubben REI och tränaren Mauro Fernandez ser hur de yngre tjejerna ser upp till Paula.

– De vill bli som hon. Paulas styrka är att hon har drivet och är beredd att träna hårt. Hon tränar alltid hårdast av alla, säger Mauro Fernandez.

Nu kämpar Paula för att komma in i det svenska landslaget och bli uttagen till VM i sommar men det krävs att hon tävlar och vinner internationella tävlingar.

– Just nu är jag rankad etta i Sverige och så länge innan annan vinner guld internationellt behåller jag min plats vilket skulle betyda en VM-plats, säger Paula.

Mycket av de kostnaderna som tävlingar utomlands för med sig sponsras av Botkyrka kommun. Både Paula och Mauro säger att det är dyrt att tävla internationellt i Taekwondo.

– Vi är jättetacksamma att Botkyrka är med och sponsrar oss, de vill se Paula som en ambassadör för idrotten i kommunen och hon har verkligen alla egenskaper för det. En förebild, säger tränaren Mauro.

 

Läs mer:
”Taekwondon har blivit för våldsam”