ANNONS

Boulderingvägg och barnträning i Friskis&Svettis Chokladfabriken

Stora ytor med massor av ljus är kännetecknande för Friskis&Svettis nya anläggning i Marabous gamla chokladfabrik i Sundbyberg.
Stora ytor med massor av ljus är kännetecknande för Friskis&Svettis nya anläggning i Marabous gamla chokladfabrik i Sundbyberg.
Ett smakprov på hur entrén kommer att se ut.
Ett smakprov på hur entrén kommer att se ut.
Ett utomhusgym, obemannade timmar och extra fokus på familjen. Om knappt tre månader slår Friskis&Svettis upp dörrarna i chokladfabriken.
ANNONS

Ingivningen har försenats på grund av fix med ventilationen. Men den 12 september öppnar äntligen Friskis&Svettis nya träningsanläggning i Marabous gamla chokladfabrik.

Någon tjuvtitt får vi dock inte.

– Det är fortfarande en byggarbetsplats. Vi får inte ens vara där själva, säger Lotta Törnberg, kommunikationschef på Friskis&Svettis.

Många är förstås nyfikna på den nya anläggningen, inte minst på utomhusgymmet som är träningsjättens första någonsin. Lotta Törnberg vill dock inte avslöja vilken typ av gym det rör sig om mer än att känslan är urban.

– Det är hemligt. Men man kommer att kunna göra hur mycket som helst där, aningen individuellt eller i grupp med tränare, säger hon.

Utomhusgymmet kommer att vara öppet dygnet runt.

– Vem som helst kan använda det när vi inte har pass, säger Lotta Törnberg.

En annan nyhet är att Friskis&Svettis Sundbyberg kommer att testa obemannade timmar tidiga morgnar och sena kvällar. Andra träningsaktörer har redan så kallade nyckelgym, men för Friskis&Svettis är det helt nytt.

– Vi vill vara så nära medlemmarna som möjligt. Folk har olika tider som funkar för träning. Några vill kunna träna väldigt tidigt, andra ganska sent. Det försöker vi tillhandahålla i Sumpan, säger Lotta Törnberg.

ANNONS

Det blir en anläggning för hela familjen med stora ytor och lekfull atmosfär. Vissa pass blir barntillåtna och på prov öppnas delar av anläggningen för barn som tränar tillsammans med målsman.

– När träningssalarna är tomma kommer man även att kunna bygga upp skojiga hinderbanor tillsammans med sina barn, säger Lotta Törnberg.

En annan nyhet är att gymmet kommer att utrustas med en boulderingvägg, en lägre vägg för klättring utan rep.

Om medlemmarna hade fått bestämma hade Friskis&Svettis i Sundbyberg döpts till Chokladfabriken, Pralinen eller Svettfabriken.

Istället blir det F&S Sundbyberg.

Chokladfabriken är kul tycker Ann-Catrine Norberg operativ chef på F&S, men passar bättre som smeknamn bland Sundbybergarna.

– Vi anser att också de som bor utanför Sundbyberg enkelt ska kunna hitta till anläggningen, säger hon.

Fakta

Öppnar om tre månader

Friskis&Svettis Sundbyberg öppnar i Marabous gamla chokladfabrik måndagen den 12 september.

Det är gratis att träna hela premiärveckan.

I den 1600 kvadratmeter stora anläggningen finns ett 700 kvadratmeter stort gym med bland annat en boulderingvägg, chinsräck, monkeybars, samt en cardiohörna med löpband, cyklar, crosstrainers och stakmaskiner.

Det finns även två träningshallar, en för lugnare träning typ yoga och en för styrkepass.

Spinningsalen är utrustad med ett pulssystem.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.