Boxaren Laziz Sharifov skadad i bilolycka

Laziz Sharifov riskerar återigen utvisning.
Laziz Sharifov har skadats i en bilolycka och missar sin debut som proffsboxare.
Just nu är livet mycket tufft för Laziz Sharifov.
Det blir en ny lång väntan på besked om han får stanna i Sverige eller utvisas till Kazakstan. Som om inte det var nog missar Sharifov proffsdebuten som boxare sedan han skadats i en bilolycka.

Livet är en kamp för snart 22-årige Laziz Sharifov från Brandbergen.

Han har fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd av migrationsverket och hotas av utvisning till Kazakstan. Avslaget är överklagat till migrationsdomstolen i Malmö.

– Där kan det ta månader innan det fattas ett beslut. Det blir en lång väntan för Laziz, säger Vido Ratkovic som är hans tränare i Haninge boxningsklubb och djupt engagerad i ärendet.

Skadad i seriekrock

På lördag ska Haninge BK arrangera en proffsboxningsgala i klubblokalen i Brandbergens centrum. Där skulle Laziz Sharifov debutera som proffs och möta en georgier i lätt weltervikt-klassen. Men en trafikolycka har satt stopp för debuten.

I onsdags förra veckan skadades Sharifov i en bilolycka. Han var på väg till träningen och satt bredvid sin fästmö som körde bilen. På Nynäsvägen i höjd med Skogås råkade de ut för en seriekrock, bilen snurrade mitt på motorvägen och brakade in i sidoräcket.

Slog näven i rutan

Sharifov försökte få upp dörren så att de snabbt skulle kunna ta sig ut, men dörren satt fast.

– Som den boxare han är försökte han krossa rutan med högernäven, säger Vido Ratkovic. När det inte gick sparkade han sönder rutan.

Följden blev skärsår på höger hand och höger fot. Fästmön fick en hjärnskakning.

– Det var inga allvarliga skador och Laziz är snart tillbaka i träning, säger Ratkovic. Men det är klart att han har det jobbigt med tanke på både den missade proffsdebuten och utvisningshotet.

Läs mer: Utvisningshotad igen – inför proffsdebuten

Läs mer: De demonstrerar för att Laziz ska få stanna