Bråk om biljettpriser inför derbyt

Hammarbysupportrarna rasar mot Djurgårdens höjning av biljettpriser för bortaklacken. Klubbarna var överens om höjningen, enligt Djurgården.
Hammarbysupportrarna rasar mot Djurgårdens höjning av biljettpriser för bortaklacken. Klubbarna var överens om höjningen, enligt Djurgården.
Hammarbyfansen reagerar över att Djurgården har höjt biljettpriserna för bortaklacken till kvällens derby.

– Vi har haft en dialog med Hammarby och kommit överens om det här, säger Tomas af Geijerstam, biljettansvarig för Djurgården.

Till kvällens derby har Djurgården höjt biljettpriserna för Hammarbyklacken. Förra året kostade biljetterna 210 kronor. Samma pris gäller fortfarande på nedre etage, men på övre etage har priset höjts till 300 kronor.

Hammarbysupportrarna har varit upprörda i sociala medier.

”Dagens fråga: Försöker #grindif rädda sin ekonomi genom att skinna #Bajen?”, skriver en Hammarbyare på Twitter.

”300 pix på övre etage i derbyt, höj er Djurgårn. Bajen har samma priser som alltid när ni är bortalag”, skriver en annan.

Hammarby skriver på sin hemsida att klubben också hade för avsikt att höja biljettpriserna för bortaklacken vid derbyna i årets allsvenska. Men efter att ha diskuterat med supportrarna väljer klubben att avstå.

”Efter interna diskussioner under förmiddagen och efter att ha tagit del av våra supportrars synpunkter i frågan, samt efter diskussioner med bland andra Bajen Fans och Bajenland, har vi dock valt att avstå från denna prishöjning på övre kortsidan vid vårt hemmaderby. Priset för gästande lags övre kortsida kommer vid höstens derby därför vara detsamma som priset för den nedre kortsidan, det vill säga 210 kronor.”

Djurgårdens biljettansvarige Tomas af Geijerstam säger att Hammarby var medvetna om prishöjningen.

– Vi hade en dialog med Hammarby redan förra året och tidigare i år. Vi var överens om att vi skulle höja priserna på övre kortsidan.

Vad tycker du om att Hammarby avstår från att höja biljettpriset för Djurgårdsklacken?

– Det är Hammarbys beslut. Vi har ju svårt att justera priserna nu när vi redan har sålt slut de platserna de handlar om, säger Tomas af Geijerstam.