ANNONS

Braksuccé för Akropolis – stormar fram mot Superettan

Akropolis IF
Adhavan Rajamohan firar ett av sina två mål i bortasegern (3–2) mot toppkonkurrenten FC Linköping City i lördags.
Efter 15 av 30 omgångar har Akropolis IF elva segrar och fyra oavgjorda och leder division 1 norra klart.
– Jag är lite överraskad faktiskt. Alla slår alla i serien, men vi har kommit undan, säger sportchefen Georgios Gogas inför helgens match mot Sandvikens IF hemma på Spånga IP.
ANNONS

De senaste åren har Akropolis varit ett stabilt topplag i division 1 norra, med bland annat två andraplatser och kval till Superettan 2015 och 2017.

Men knappast någon kan ha förutspått att man skulle inleda årets serie med 15 raka utan förlust.

”15 matcher, det är starkt”

– Nej, särskilt eftersom vi har varit sämre på våren de senaste åren. 15 matcher, det är starkt, säger Georgios Gogas.

Vad ligger bakom succén?

– Det är tredje året med samma tränare, Konstantinos Panagopoulos, och vi har även behållit stora delar av spelartruppen. Vi har inte en massa nyförvärv, men i stället bra kontinuitet. Vi har ett offensivt spelsätt som börjar sätta sig, så kredd till tränaren. Och så har Victor Söderström gjort en massa mål, säger Georgios Gogas.

Victor Söderström, Akropolis IF

Victor Söderström leder skytteligan i division 1 norra med 13 mål på 15 matcher. Här firar han sitt 1–0-mål i den sjätte minuten borta mot FC Linköping City i lördags. Foto: Akropolis IF

Efter halva serien har Akropolis 37 poäng och imponerande 42–13 i målskillnad. Umeå FC är tvåa på 31 poäng och trea ligger Karlstad BK på 26 poäng.

Vill inte ropa hej för tidigt

Efter två kvalförluster de senaste åren, båda mot IK Frej, har Akropolis därmed nu skaffat sig ett utmärkt läge att ta hem seriesegern och gå direkt upp i Superettan, men Georgios Gogas aktar sig för att ropa hej.

ANNONS

– Det är bara halva serien än så länge och kommer det ett par tre förluster på raken så går det fort. Men visst ser det bra ut, medger han.

Högre publiksnitt på Spånga IP

Utöver framgången på planen kan Georgios Gogas glädja sig åt att laget har lockat fler åskådare än tidigare till Spånga IP – 293 i snitt på hittills sju hemmamatcher.

Georgios Gultidis, tränare, Akropolis IF

Konstantinos Panagopoulos gör sin tredje säsong som tränare i Akropolis IF. Kontinuiteten är en faktor bakom framgångarna hittills i år, tror sportchefen Georgios Gogas. Foto: Akropolis IF

– Ja, det är roligt! Spånga IP är inte den mest glamourösa arenan, men det är kul att folk kommer. Vi har haft bra väder och så hjälper det nog att det har gått bra.

Kan ni spela kvar om ni går upp i Superettan?

– Nej, det går inte. Vi har dialog med Stockholms stad och det är Grimsta IP som gäller i så fall, om vi skulle gå upp.

På lördag tar Akropolis emot tabellfemman Sandvikens IF, med avspark klockan 16 på Spånga IP. Därefter är det sommaruppehåll till den 4 augusti då det blir ett litet derby borta mot formstarka Sollentuna FF.

Spännande cuplottning i morgon

Akropolis är dessutom vidare i Svenska Cupen efter en klar seger (4–0) mot BKV Norrtälje i första omgången för en månad sedan.

Andra omgången lottas i dag torsdag klockan 13 och Akropolis kommer att spela hemma mot något av de 16 nordligaste lagen i Superettan och Allsvenskan.

– Det kan bli typ Västerås, Degerfors eller BP, funderar Georgios Gogas.

Eller kanske hellre Hammarby, AIK eller Djurgården?

– Ja, publikmässigt är det ju bäst. Vi mötte ju Bajen för ett par år sedan, det var roligt!