ANNONS

Brandbergen får fotbollsakademi

Martin Andersson och Omar Moggi tror att intresset för att söka till den nya fotbollsakademin i Brandbergsskolan är stort. Det blir fotboll på schemat två gånger i veckan då klassrummet byts ut mot konstgräset på Brandbergens IP.
Martin Andersson och Omar Moggi tror att intresset för att söka till den nya fotbollsakademin i Brandbergsskolan är stort. Det blir fotboll på schemat två gånger i veckan då klassrummet byts ut mot konstgräset på Brandbergens IP.
Nästa höst startas en fotbollsakademi i Brandbergsskolan. Elever i årskurserna 4-7 får fotboll på schemat.

– Träningarna blir proffsiga med välutbildade instruktörer, säger Omar Moggi som är sportchef i IFK Haninge Brandbergen som är samarbetspartner med skolan.
ANNONS

På kvällarna är det så gott som alltid full fart på Brandbergens IP:s konstgräsplan. Den här kyliga onsdagen tränar IFK Haninge Brandbergens fotbollskillar födda 2004 i skenet av strålkastarna.

Kanske några av dem är fotbollselever om ett år. Då får de träna här även på förmiddagarna, för det blir fotboll på schemat två gånger i veckan.

Låter det lockande kan de söka till den nya fotbollsakademin som startar höstterminen 2016. Det är Brandbergsskolan tillsammans med fotbollsklubben IFK Haninge Brandbergen som står bakom denna utbildning som vänder sig till tjejer och killar som ska börja i årskurserna 4-7.

– Jag tror att intresset för att söka till fotbollsakademin är stort. Det är åtminstone vad jag hört, säger Martin Andersson som är idrottslärare på Brandbergsskolan.

Omar Moggi är sportchef i IFK Haninge Brandbergen.

– Utbildningen är certifierad av Stockholms fotbollförbund, säger Moggi. Det ska vara proffsigt, och vi från klubben bidrar med utbildade instruktörer som avlönas av skolan. Eleverna ska ha två pass i veckan på schemat. Jag vet att fotbollsintresset är stort, men studierna ska fortfarande vara prio ett.

Brandbergens IP blir hemmaplan. När vädret är för ruskigt så sker träningarna i Brandbergshallen.

– Idrottsplatsen har betytt mycket för hela området, säger Martin Andersson. Den har blivit en samlingsplats i positiv bemärkelse. Skolan har idrottslektioner här, inte bara fotboll utan också orientering, frisbeegolf och andra sporter.

IFK Haninge Brandbergen använder planen som träningsarena för stora delar av ungdomsverksamheten. Omar Moggi berättar att han själv gick i Brandbergsskolan, och att det var därför han initialt tvekade om att samarbeta och skapa en akademi.

ANNONS

– När jag pluggade här var det stökigt och skolan hade inte det bästa ryktet. Men nu är det mycket mindre stök och ryktet är förbättrat. Då ökade vårt intresse för att samarbeta. För klubben är det bra med en akademi eftersom vi vet att våra egna spelare får bra utbildning.

På torsdag klockan 19 är det öppet hus i Brandbergsskolan. Då kommer representanter från skolan och klubben att vara på plats för att informera om den nya utbildningen och när och varför man ska göra en ansökan till akademin. Omar Moggi hoppas att många tar chansen och söker.

– Eleverna får bra utbildning både i de vanliga skolämnena och i fotboll. Genom att vara med i ett lag lär de sig inte bara att sparka boll utan även samarbete och ansvarstagande.

Fakta

Ny akademi för årskurserna 4-7

IFK Haninge Brandbergen och Brandbergsskolan ska tillsammans starta en fotbollsakademi med start höstterminen 2016.

Man vänder sig till fotbollsintresserade tjejer och killar som ska börja årskurserna 4-7.

Eleverna har två fotbollspass i veckan på schemat. Passen är på förmiddagar. Utbildade instruktörer från IFK Haninge Brandbergen leder träningarna.

Eleverna får även extra utbildning i kursämnet idrott och hälsa.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.