ANNONS

”Brandbergssamba” ska ge seger i kvalet

Här är gänget som planerar att vinna kvalet och avancera till Svenska futsalligan.
Här är gänget som planerar att vinna kvalet och avancera till Svenska futsalligan.
Självförtroendet är stort i FC Brandbergen inför kvalet till högsta serien Svenska futsalligan.
– Vi räknar med att gå upp, säger tränaren Nemanja Tadic.
ANNONS

Det går bara uppåt för FC Brandbergens herrlag i futsal (inomhusfotboll). Laget bildades inför förra säsongen och vann division 2 direkt.

Av bara farten vann Brandbergen division 1 södra Svealand denna säsong. Man avslutade med 5–3-seger borta mot IFK Aspudden-Tellus i lördags. Det innebär att laget är klart för kval till Svenska futsalligan (SFL) som är landets högsta serie.

Mycket talang i laget

Motståndarna i den inledande kvalgruppen är Söder Futsalklubb (Stockholm) och Team TG Ungdom FF (Umeå). Lagen möter varandra en gång och bara gruppettan tar sig vidare till en slutlig kvalomgång. Där möts två gruppsegrare hemma och borta, och vinnaren avancerar till SFL.

– Vi har ett talangfullt lag och jag räknar med att vi vinner våra matcher, säger tränaren Nemanja Tadic.

Börjar mot förloraren

Första kvalrundan inleds nu på lördag då Team TG möter Söder. Helgen därpå spelar Brandbergen mot det förlorande laget i Umeå, och ytterligare en helg framåt är det match mot vinnaren i Umeå.

Tar Brandbergen hem gruppen blir det slutkval mot segraren i den andra kvalgruppen som består av Athletic FC Eskilstuna, FC Diaspora och FC Rosengård 1917.

”Vi är spelförande”

Nemanja Tadic berättar att spelarna i hans lag känner varandra sedan de var barn och växte upp i Brandbergen. Många gick sedan vidare till andra klubbar både i och utanför Stockholmsregionen.

– Vi kommer alla från utomhusfotboll. Men vi spelade också mycket spontanfotboll i  Brandbergshallen och har det fortfarande i oss. Vi är ett spelförande lag som ska bjuda på Brandbergssamba i kvalet!

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.