Bränder två nätter i rad på Bergshamra IP

Bergshamra IP.
Bergshamra IP.
Bergshamra IP.
Bergshamra IP.
Bergshamra IP.
Bergshamra IP.
Bergshamra IP.
Bergshamra IP.
Två nätter i rad har någon eller några tänt eld på idrottsanläggningen vid Bergshamra IP.
Två avbytarbås och delar av konstgräsplanen har förstörts.

Avbytarbåsen och delar av konstgräsplanen på Bergshamra IP har förstörts. Två nätter i rad har någon eller några okända personer bestämt sig för att sätta eld på anläggningen.

Kennet Siverling, enhetschef för förenings- och anläggningsfrågor på Solna stad, är uppgiven när Lokaltidningen Mitt i når honom på telefon.

– Det är jättetråkigt naturligtvis. Trist och säkert dyrt. Vi är bestörta, det här skapar en väldigt dålig stämning. Man undrar: vad är nästa grej? säger han.

Hur illa är det?

– Det är utomhus, två avbytarbås som är byggda i trä som verkar ha brunnit rätt bra. Vi ser även att det är svett runtomkring, även konstgräset har fått sig en törn.

Hur påverkar det här användningen av IP?

– Det är svårt att säga. Det är ju än så länge utanför säsong om man tänker på fotbollen. Det är klart att det går att spela utan avbytarbås, men jag utgår från att vi ska reparera detta, säger Kennet Siverling.

Nu ska platsen röjas av vaktmästarna och efter det har man en bättre bild av hur omfattande skadorna är. Vill det sig riktigt illa har värmeslingorna under konstgräset förstörts, och då blir det mer omfattande reparationer, menar han.

Det här är inte första gången idrottsplatsen drabbas av skadegörelse. Krossade fönsterrutor och klotter har förekommit innan. Men något så allvarligt som en anlagd brand har man inte sett tidigare.

– Det här är allvarligt, och vi är oroliga på mer än ett sätt. Det här kan folk bli skadade av om man tuttar eld på ett hus. Det är skog runtomkring och det kan sprida sig, säger Kennet Siverling.

Staden har polisanmält händelserna.