ANNONS

Brasiliansk forward till Hammarby

Anfallaren Alexssander Medeiros de Azeredo ska spela för Hammarby under säsongen.
Anfallaren Alexssander Medeiros de Azeredo ska spela för Hammarby under säsongen.
Bajen förstärker offensiven.

25-årige Alexssander Medeiros de Azeredo är klar för klubben.

– Alex är en spelare med bra spelförståelse och är en bra avslutare, säger Nanne Bergstrand i ett pressmeddelande.
ANNONS

I dag tisdag den 4 januari inleder Hammarby årets fotbollssäsong på Årsta IP, och lagom tills dess har klubben gjort klart med sitt fjärde nyförvärv. Den brasilianske anfallaren Alexssander Medeiros de Azeredo lånas ut till Bajen från Resende FC. Lånet sträcker sig säsongen ut.

– Det känns väldigt bra att komma till Hammarby. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben, och vet att Hammarby har många fans, och jag känner mig väldigt motiverad, säger Alexssander Medeiros de Azeredo i pressmeddelandet.

Anfallaren har tidigare spelat i de brasilianska klubbarna Botafogo och Joinville, men även representerat klubbar i Förenade Arabemiraten och Thailand.

– Det är alltid knepigt att uttala sig om hur lång tid en spelare behöver för att anpassa till fotbollen här. Den svenska fotbollen är ju fysisk, men det brukar vara enklare för spelare med bra spelförståelse att komma in i en ny fotbollsmiljö. Med tanke på de erfarenheter jag har av den här typen av värvningar sedan tidigare har vi goda förhoppningar om att Alex snart kommer att anpassa sig, säger Nanne Bergstrand.

Sedan tidigare har Hammarby gjort klart med mittfältarna Árnor Smárason, som skrev på för tre år, och Melker Hallberg som lånas in från Udinese. Dessutom skrevs ett fast avtal med mittbacken Joseph Aidoo som lånades in under hösten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.