Britter till Kårevallen i sommar

2009 träffade Mitt i ett gäng groundhoppers på Essinge IP. I sommar kommer de till Kårevallen för att uppleva ännu en fotbollsplan.
2009 träffade Mitt i ett gäng groundhoppers på Essinge IP. I sommar kommer de till Kårevallen för att uppleva ännu en fotbollsplan.
GoIF Kåre får i sommar extrapublik i matchen mot Uppsalalaget Unik.
GoIF Kåre får i sommar extrapublik i matchen mot Uppsalalaget Unik.
Söndagen den 5 juni får division 5-matchen Kåre–Unik speciell inramning.

Utefter sidlinjerna väntas en grupp brittiska groundhoppers stå. Och för ett stärka Kårevallens idyll vill Staffan Hassius få matchbollen levererad med ko-transport.

Med jämna mellanrum dyker ett udda sällskap upp på fotbollsplaner runt om i Storstockholm. Dessa är Groundhoppers och har som gemensamt intresse att se fotboll på olika fotbollsplaner. Det handlar om vackert belägna planer, planer inträngda i bostadsområden och så vidare. Deras grej är alltså att samla på sig en herrans massa fotbollsplaner.

Joachim Hedwall är sedan flera år researangör när groundhoppers kommer till Stockholmsregionen. För några år sedan hakade Mitt i på när gänget bland annat besökte Essinge IP för en match i ”lingonserien”. Årets tema är 10-årsjubileum eftersom det är Hedwalls tionde arrangemang.

Årets reserutt är fastslagen. På 48 timmar ska gruppen se sex matcher/planer i Malmköping, Danderyd, Djursholm, Studerternas i Uppsala, Kårevallen och Råbergsvallen i Rosersberg.

– Jag räknar med att runt 20 personer kommer, säger Joachim Hedwall som har ett huvudbry med att få in landskampen Sverige–Wales i britternas Sverigebesök. Å andra sidan är det inte den typen av matcher groundhoppers vill se, så vi får kanske leta upp en tv på vägen mellan Kårsta och Rosersberg.

Det var med glädje GoIF Kåre-ordförande Staffan Hassius fick beskedet att Kårevallen var en av de utvalda planerna.

– Jättekul. Såklart. Vi ska försöka göra något extra av den dagen.

Halvt på skämt och halvt på allvar, målar Staffan upp ett scenario där mjölkbonden och Kåreprofilen Johan Lindgren strax innan matchstart kommer till Kårevallen med traktor och en ko på vagn. Med sig har de matchbollen.

Han menar att det skulle ge ramsan ”en gris, en ko, en Kårstabo” ny innebörd.

– Det vore grymt … haha … grymt, säger han och asgarvar.

– Klart att det känns hedrande att Hedwall valt ut oss denna sommar. Vi ska ge dem en trevlig inramning, fortsätter Staffan Hassius.