ANNONS

Två brödrapar bakom SM-guld för Näsbyparks TK

Näsbyparks TK, P15
Jens (ledare), Elwin, Gordon, Linus, Timothy och Björn (ledare) såg fick fira ett SM-guld.
I helgen avgjordes SM-slutspelet i tennis för 15-åringar. Näsbyparks TK tog hem guldet efter finalseger mot värdklubben Påvelund i Västra Frölunda.
ANNONS

– Alla har kunnat spela varje match, vi har inte haft några skador. Och så har vi många bra spelare, säger Björn Sahlin som förklaring till framgången.
Han har  varit ledare för laget under säsongen, tillsammans med Jens Jacobsson, och berättar att Näsbyparks TK har en stark tradition när det gäller lagspel.

”Peppa varandra”

– Vi satsar på det för det lär spelarna att peppa varandra och inte bara tänka på sig själva. Så lagspel brukar gå bra för oss, och nu gick det ju jättebra, säger Björn Sahlin.
Tidigare i höstas säkrade Näsbyparks TK en plats i SM-slutspelet genom att ta hem division 1 Mellan före Danderyds TK, SALK, Malmen och Kungliga.

Slog ut Kungliga

– Vi slog ut Kungliga i den avgörande matchen, det var skönt, säger Björn Sahlin.
Slutspelet som avgjordes i helgen stod mellan segrarna från de fyra serierna Mellan, Norr, Väst och Syd.
Näsbyparks TK lottades mot Allmänna TK Lund i semi, och vann klart med 4–0 i matcher.

Seträkning i finalen

Finalen mot Påvelund blev tuffare. Lagen vann två matcher var, men Näsbyparks TK vann sina två matcher utan setförlust medan Påvelund tappade set i båda sina segermatcher – så guldet hamnade i Täby.
Tidigare har Näsbyparks TK vunnit SM-guld i P15 en gång. Det var 2003. I år var det alltså dags igen – tack vare två brödrapar.

Framtiden är ljus

De som spelat för Näsbyparks TK i P15 i år är Gordon Gauffin (född 2002) och Elwin Gauffin (född 2004) samt Linus Carlsson Halldin (född 2002) och Timothy Carlsson Seger (född 2003).
– Det är nog unikt med två brödrapar i laget. Nästa år är Gordon och Linus för gamla för P15 men vi har två riktigt bra spelare kvar i laget och dessutom många bra spelare att fylla på med så det ser ljust ut, säger Björn Sahlin.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.