Bromma IF fixar folkfest på Stadion

Brommaspelen på Stockholms stadion på lördag klockan 10 är årets första arenatävling i fri-idrott. De inleder dessutom firandet av arenans 100-årsjubileum.

Brommaspelen är i första hand en ungdomstävling och brukar locka några av de bästa i Sverige. Från arrangörsklubben Bromma IF kommer bland andra sprinterlöftet Daniel Persson, 14, som ligger högt på årsbästalistorna på 100 och 200 meter.

Även veteranstjärnor brukar dyka upp på startlinjen. I fjol var 41-årige Mattias Sunneborn, som alltjämt innehar det svenska rekordet i längdhopp, med och tävlade. I år kommer den gamla tyska sprintdrottningen Katja Berend, 50, till start på 100 meter i Bromma IF:s färger.

– Hon tog en massa medaljer på 70-talet och spöar fortfarande skiten ur de flesta, säger Bromma IF:s föreningskonsulent Paul Svedberg.

Brommaspelen har traditionellt arrangerats på Kristinebergs IP men flyttades till Stadion i fjol eftersom idrottsplatsen byggs om. Det har gett arenatävlingen ett lyft i form av fler tävlanden och mer publik.

Det är en häftig grej att vara på Stadion, tycker Paul Svedberg.

– Vi har tillgång till samma utrustning som Golden League-arrangörerna, storbildsskärm, resultattavlor. Speciellt ungdomarna uppskattar det jättemycket.

Utmaningen för Bromma IF är förutom att få ihop ekonomin, bara att hyra Stadion kostar 8 000 kronor, samt att få arrangemanget att flyta.

– Om vi gör ett bra jobb med sekretariatet och de 30 funktionärerna tror jag att det kommer att bli folkfest. Det är bara att hoppas att det inte snöar, säger Paul Svedberg.

Vi har tillgång till samma utrustning som Golden Leauge-arrangörerna.paul svedberg, bromma IF