ANNONS

Brommapojkarna laddar för tufft år i Superettan

Robert Björknesjö har mycket att jobba med i det nya Brommapojkarna.
Robert Björknesjö har mycket att jobba med i det nya Brommapojkarna.
Det allra säkraste vårtecknet står för dörren. Det handlar såklart om säsongspremiären av fotbollen. Årets säsong för i Superettan ser tuffare ut på länge.
– Vi kommer att få kämpa och tåla ett par snytingar, säger Brommapojkarnas manager Robert Björknesjö.
ANNONS

Brommapojkarna ramlade ur Allsvenskan i höstas. Sedan dess har klubben börjat om med ett nytt ungt lag som nu står redo för en säsong i Superettan. Även om experterna tror att BP ska kunna vinna serien och ta sig tillbaka till Allsvenskan är manager Robert Björknesjö lite mer försiktig.

– Det är nästan lite elakt mot oss att säga att vi ska upp direkt. På grund av degraderingen har vi fått göra om i laget och har nu ett nybygge som kommer att bli bättre under resan. Vi kommer att vara bra i höst och ännu bättre 2020, säger Björknesjö till Mitt i Sporten.

Men vad betyder det då? Att BP inte siktar på att gå upp till Allsvenskan? Enligt Björknesjö är det mer prioritet på att få det nya laget att fungera och blicka framåt.

Och flera av konkurrenterna i Superettan gjorde den resan föregående säsong och ligger ett före i utvecklingen. Så det kan bli tufft.

– Vi ska vara på övre halvan, absolut. Ju fler poäng vi tar på våren ju farligare blir vi i höst. Det är många bra lag i serien och förutom oss finns det fyra eller fem toppkandidater till, säger han.

Bra försäsong

Brommapojkarna har spelat många matcher under försäsongen och spelet har sett bra ut.

– Vi har haft en otroligt bra försäsong och nu får vi bromsa in lite så vi kan släpper upp spelarna inför premiären.

Det rödsvarta laget hade träningsläger i La Manga där de spelade två matcher, sedan var det dags för den Svenska cupen. Där vann BP de två första matcherna och förlorade sedan mot Häcken med uddamålet.

Jag är jättenöjd med truppen. Det måste jag ju vara, det är jag som har valt många spelare som jag tror på

ANNONS

Robert Björknesjö, manager

De unga spelarna i truppen tar redan för sig och målskyttet har fungerat.

– Jag är jättenöjd med truppen. Det måste jag ju vara, det är jag som har valt många spelare som jag tror på, säger Björknesjö och skrattar.

Hur ska ni fylla tomrummet efter Jack Lahne?

– Alla i laget är gedigna och många kommer att hjälpa till framåt. Omondi, Hellquist och Jajic är de som ska framåt men jag tror att vi kommer att vara breda i vårt målskytte.

Dusan Jajic spelade i Frej den förra säsongen där Robert Björknesjö var tränare innan han kom till BP.

– Jajic är en jätteintressant spelare som gör nio mål trots att Frej låg i botten av tabellen. Vi har många sådana spelare, talanger i akademierna. Vi behöver någon mer som Lahne.

Fakta

Så här spelar Superettanlagen i premiärerna:

Brommapojkarna:

Lördagen den 30 mars klockan 13:30, BP – Västerås SK

Söndagen den 7 april klockan 15:00, Dalkurd – BP

IK Frej:

Måndagen den 1 april klockan 19:00, Brage – Frej

Söndagen den 7 april klockan 17:30, Frej – Syrianska

ANNONS