ANNONS

Brottby SK siktar på ungdoms-SM

Trots fördröjd tävlingssäsong är Brottby SK en skidklubb att räkna med i resultatlistorna.

DM-medaljer har droppat in de senaste helgerna och en handfull åkare kan få åka i ungdoms-SM.
ANNONS

Förra helgens DM för upplänningar blev en smällkall historia i Häverödal. Morgontemperaturen -20 grader skrämde iväg några anmälda, men ungdomarna från BSK var ute i angeläget ärende.

Flera av dem är så fint rankade att de har god chans att bli uttagna till Kalle Anka-finalerna (13–14-åringar) och Folksam Cup (15–16-åringar). Endast distriktets fyra bästa i varje åldersspann får åka.

– Efter två bra vintrar såg vi möjlighet att få kontinuitet i träningen. Vi körde rullskidor och barmark redan i augusti. Vi har även varit på snöläger, bland annat till skidtunneln i Torsby. Så innan det stod klart att det inte skulle bli samma vita vinter som förra säsongen, var många redan igång. När snön kom var det full fart direkt, säger ledaren Mats Herbert.

I torsdags firade skidsektionen säsongens 50:e träningstillfälle med tårta. Retroaktivt firades även framgångar i spåren.

På fristils-DM i Storvreta förförra helgen tog ungdomarna fyra medaljer och i senaste DM i klassisk stil, fick klubben två klassegrare.

Fredrik Friman vann H19-20 och Johan Herbert H13-14. En bit bakom Johan blev Edvin Nordström elakt snuvad på bronset med en sekund.

Tillsammans med Johan Herbert fick Edvin revansch i stafett-DM. Deras seger bör innebära att båda tar plats bland distriktets fyra bästa till Kalle Anka-finalerna (USM) i Sveg, 24-26 februari.

Till Sveg hoppas även Anna Herbert och Alva Wesslén få åka. Flickorna blev tvåa i F13–14-stafetten.

Till Folksam cup i Junsele, 9–12 mars, har BSK:s Albert Friman god chans att komma med. Han blev i Häverödal tvåa i H15–16.

ANNONS

– Vårt träningsupplägg är mycket socialt. Vi äldre ledare och åkare har roligt tillsammans med ungdomarna. Ofta tror jag knapp att de insett att det varit en tuff träning, säger Mats Herbert.