ANNONS

Brottbys framgångssaga över – men tränarna ger inte upp

Navid Haque blir kvar som tränare för Brottby SK tillsammans med kollegan Amadou Jawo.
Navid Haque blir kvar som tränare för Brottby SK tillsammans med kollegan Amadou Jawo.
Efter ett par år av framgångar blev det för tufft för Brottby SK i division tre. Laget hamnade sist i serien och får börja om i fyran igen. Trots nedflyttning bestämde sig tränarduon Navid Haque och Amadou Jawo att jobba vidare med laget.
ANNONS

Det som under ett par år har beskrivits som en saga för Brottby SK tog slut då laget hamnade sist i tabellen i division tre. Innan dess hade klubben gått från femman till trean på två år och dessutom som grädde på moset tog de sig vidare i cupen och fick möta allsvenska Norrköping inför rekordpublik.

Division tre blev för tufft för Vallentunaklubben som till nästa säsong spelar i division fyra igen. Men skam den som ger sig. Tränarduon Navid Haque och Amadou Jawo stannar kvar vid rodret även nästa säsong.

– Jag och Amo har valt att vi även kör på 2020. Vi känner truppen väl och vill vidareutveckla det vi påbörjade i årets serie med en engagerad trupp, säger Navid Haque till klubbens hemsida.

På onsdag gäller det för Brottby – derby med kniven mot strupen

Inte hundra på att förlänga

När det stod klart att Brottby SK åkte ur trean var besvikelsen stor. Hur tränarstaben skulle se ut nästa säsong var inte spikat. Tränarduon blev även erbjudna tränarjobb från andra klubbar men nu har de bestämt sig för att stanna.

– Vi har fått samtal från annat håll också men vi känner att det är i Brottby vi hör hemma. Vi känner grabbarna väl och vill ta nästa steg med dem och samtidigt ha kul tillsammans, säger Navid Haque.

Även om inte resultaten gick Brottbys väg i division tre har laget samlat på sig mer erfarenhet än tidigare och redan nu finns en plan för hur de ska ta klivet vidare i division fyra.

– Jag är väldigt sugen på att dra igång försäsongen i januari. Planeringen är i stort sett klar. Nu gäller det att förmedla det till truppen, hur 2020 kommer att se ut, säger Navid.

ANNONS

Även tränarstaben för reservlaget har bestämt sig för att vara kvar under nästa säsong.

Förlust i århundradets match för Brottby SK