Burväktaren som alltid kommer igen

Christopher Lellep i Haninges mål kan konstatera att pucken missar målet i öppningsmatchen i alltvåan hemma mot Värmdö.
Christopher Lellep i Haninges mål kan konstatera att pucken missar målet i öppningsmatchen i alltvåan hemma mot Värmdö.
Christopher Lellep är målvakten som lade av två gånger, men drogs tillbaka av hockeysuget.

Nu är 20-åringen fast förankrad i Haningekassen och nyckelspelare i marschen mot division 1.

Slentrianmässigt brukar det sägas att målvakterna är nyckelspelare i viktiga matcher. I Haninge Hockeys fall stämmer det.

20-årige Christopher Lellep är en stor talang som spelat högre upp i seriesystemet. Skulle han svikta står den två år äldre målvaktskollegan Marcus Norén redo att hoppa in.

Lellep och Norén delar i själva verket på jobbet och spelar varannan match.

– Mini (coachen Tomas ”Mini” Berg) säger att vi fortsätter på samma sätt så länge som det fungerar bra, säger Christopher Lellep. Fast det är klart att jag vill spela varje match.

Christopher Lellep och Marcus Norén är både kompisar och konkurrenter. De känner varandra väl sedan de var lagkamrater i Huddinges A-juniorer.

Lelleps moderklubb är Haninge. Sedan gick han vidare till Huddinges juniorer via en sejour i Hammarby. Lellep fick även chansen att spela två allsvenska kvalmatcher i Huddinges A-lag.

– Men ett tränarbyte gjorde att jag inte ville vara kvar. Jag tänkte lägga av med hockey, men Mini ville att jag skulle komma till Haninge.

Nu är han inne på sin tredje A-lagssäsong i Haninge Hockey. Men inför förra säsongen funderade han än en gång på att lägga målvaktsklubban på hyllan.

– Jag tappade sugen och ville göra något annat. Men jag saknade lagkamraterna, och när Mini ringde hade jag ändrat mig och ville fortsätta.

Nu har han inga planer på att sluta. Christopher Lellep fyller 21 år på julafton och tvekar inte när han får frågan vad som finns överst på önskelistan.

– Pengar, och så att gå upp i division 1 med Haninge.

För ett avancemang krävs det att Haninge blir sämst fyra i alltvåan, och allra helst topp tre för att undvika en extra kvalomgång. Går detta vägen väntar en slutlig kvalserie.

I kväll är det bortamöte mot Sollentuna, och då vill Christopher Lellep vakta Haningeburen.

– Annars skulle jag bli förvånad.

Tomas ”Mini” Berg kan lämna lugnande besked.

– Det är Christophers tur att stå.