ANNONS

Busskungen kör blivande fans från Sörmland till Skytteholm

Alex Ryssholm
Alex Ryssholm på kontoret i Viby. Nu flyttar AFC United till Eskilstuna. Vad som händer med Viby-projektet är oklart i dag.
Vid seger mot Åtvidabergs i morgon lördag säkrar AFC United ett sensationellt avancemang till Allsvenskan. I så fall blir det sista matchen på Skytteholms IP innan laget flyttar till Eskilstuna. Klubben bjuder nu folk i Eskilstuna på gratis bussresa till matchen.
ANNONS

– Det är jättestort intresse från Eskilstunaborna. Om det blir mycket folk så kan vi köra två eller tre bussar, säger Alex Ryssholm, AFC Uniteds ordförande och president i klubbens sponsor Busmarket AB, företaget som sponsrar klubben och bjuder på bussresan tur och retur för supportrar från Eskilstuna.

Inför morgondagens match, som är den näst sista i Superettan, ligger AFC United på allsvensk direktplats med fyra poäng ner till Halmstad BK på kvalplats. Därmed skulle den allsvenska platsen säkras redan före sista omgången, då AFC United möter just Halmstad borta, förutsatt att man besegrar Åtvidabergs FF i morgon. Det skulle också innebära att AFC United har spelat hemmamtch på SKytteholms IP för sista gången.

– Det är lite nostalgi i det. Vi startade på Skytteholms IP 2007, för precis nio år sedan. Det är aldrig roligt att lämna ett ställe där man trivs ganska bra, men så blir det nu, säger Alex Ryssholm.

Oavsett om AFC United spelar i Allsvenskan eller i Superettan nästa säsong så flyttar hela A-lagsverksamheten till Eskilstuna där man går ihop med Eskilstuna City och blir AFC Eskilstuna.

I dag bor halva truppen, de tolv spelare som är hämtade från utlandet eller andra städer i Sverige, på AFC:s egen anläggning i Viby i Sollentuna. Nu ska alla spelare erbjudas boende i Eskilstuna.

– De som vill pendla får ju göra det, men alla ska få bo i Eskilstuna. Vi jobbar hårt just nu på att fixa lägenhet åt alla, säger Alex Ryssholm.

Utöver spelarbostäder har Alex Ryssholm satsat stora summor för att bygga upp en fotbollsakademi i Viby. I planerna ingick bland annat en fullstor konstgräsplan och minst en fotbollshall på de 35 000 kvadratmeter Alex Ryssholm förfogar över. Hur det blir med Viby-planerna är oklart i dagsläget.

– Vi vill bygga en fotbollsakademi, men det beror på Sollentuna kommun. Vi har ansökt om ändrad detaljplan och bygglov, men det dröjer att få besked, säger Ryssholm.

ANNONS
ANNONS