ANNONS

Carlos Banda tar över Vasalunds herrar

Carlos Banda
Carlos Banda tar över som huvudtränare för Vasalunds herrar.
Vasalunds IF:s herrar kvalade till Superettan i höstas, men i år har det gått tyngre och laget slåss i bottenstriden i division 1 norra. Nu kommer Carlos Banda in som ny huvudtränare. Kalle Karlsson och Babar Rehman är kvar i ledningen som assisterande.
ANNONS

– Det är en tuff situation, men det är en jämn tabell och tar man någon vinst så klättrar man ganska snabbt, säger Carlos Banda till klubbens hemsida.

Carlos Banda har tidigare varit tränare i Djurgården och Hammarby, men kommer närmast från en sju månader lång sejour i Chile där han har hjälpt till i de olika landslagen och även på klubbnivå.

”Aggressivare i försvarsspelet”

Han har inga planer på att förändra något i lagets spelsätt.

– Vi ska vara ett passningsorienterat lag som är offensiva. Vi kommer att vara aggressivare i försvarsspelet och jobba med detaljer för att bli bättre. Och så vill jag ingjuta mod och självförtroende i spelarna. Vi ska våga spela fotboll och vi har en stark trupp som vi tyvärr inte har fått ut potentialen hos.

Efter 17 av 26 omgångar ligger Vasalund på 11:e plats i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Första matchen med Banda vid rodret spelas på lördag då Vasalund har bortamatch mot åttondeplacerade Sollentuna FF.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.