ANNONS

Carolas son Amadeus klar för IK Frej

För precis en månad sedan säkrade IK Frej nytt kontrakt i Superettan via ett kvaldrama mot Akropolis IF. Nu pågår lagbygget inför nästa säsong, klubbens fjärde i näst högsta serien. Ett av nyförvärven är Amadeus Sögaard, son till Carola Häggqvist och Runar Söögard.
ANNONS

– Ja, kanske kan Carola komma och sjunga nationalsången på Vikingavallen, säger Johan Rydberg, marknadsansvarig i IK Frej.

Carola Häggqvist får bege sig till Vikingavallen i Täby kyrkby om hon vill se sonen Amadeus spela fotboll nästa säsong.

19-årige Amadeus Sögaard är fostrad i BP och har de senaste säsongerna tillhört klubbens U19 och U21-lag. Under 2017 var han vid flera tillfällen med i matchtruppen för BP som avancerade från Superettan till Allsvenskan. Nu har han skrivit på ett A-lagskontrakt med IK Frej, över säsongen 2019.

Amadeus Sögaard har varit uttagen till flera samlingar med P98-landslaget. Han kan spela både inner- och ytterback.

”Snabb, aggressiv försvarsspelare”

– Amadeus är en spännande och utvecklingsbar backlinjespelare. Han är en snabb, aggressiv försvarsspelare och välutbildad efter många år i BP. Det skall bli kul att följa Amadeus i Frej under åren som kommer, säger Roberth Björknesjö, manager i IK Frej Täby, till klubbens hemsida.

Robert Björknesjö har själv en bakgrund med många år i BP så han har bra koll på vad som kan finnas att hämta där. Ytterligare en värvning från just BP blev klar i dag, måndag, då Victor Fors skrev på för IK Frej till och med 2019.

Ansluter 8 januari

18-årige Fors gjorde fem inhopp för BP i Superettan i år och har gjort två U17- och sex U19-landskamper.

Amadeus Sögaard

IK Frejs manager Robert Björknesjö och nyförvärvet Amadeus Sögaard. Foto: IK Frej Täby

– Victor är en snabb, spännande och utvecklingsbar spelare. Han är främst ytterback, men har goda egenskaper att spela på flera positioner, säger Roberth Björknesjö.

Amadeus Sögaard och Victot Fors ansluter till laget när träningen återstartar den 8 januari.

Ytter från Akropolis IF

Två nyförvärv till är redan klara för IK Frej. Det handlar om 22-årige David Zlotnik, balansspelare på mittfältet som hämtats från Vasalunds IF, och 25-årige yttermittfältaren Kostas Stavrothanasopoulos från Akropolis IF.

Yttermittfältaren Stavrothanasopoulos har spelat i grekiska Superligan innan han flyttade till Stockholm och Akropolis IF 2015. Under tre säsonger för Akropolis i division 1 har han gjort 61 matcher och svarat för 20 mål. Inte minst imponerade han då Akropolis mötte IK Frej i kvalet nyligen.

Minst nio lämnar

Vi har följt Kostas över en tid och blev inte förvånade över hans starka insatser i kvalmatcherna. Han är en offensivt skicklig spelare, som samarbetar bra med spelarna runtomkring honom, och har snabbhet och kvalitet att slå ut försvarsspelare och skapa målchanser, säger Robert Björknesjö.

Det står också klart att minst sex spelare vars kontrakt går ut lämnar IK Frej efter årets säsong. De är Yonathan Getachew, Pontus Åsbrink, Nsima Peter, Dida Rashidi, Admir Catovic och Noí Olafsson. Och de tre spelare som varit i IK Frej på lån återvänder – Dusan Jajic till hammarby, Joseph Ceesay till Djurgården och Rodrigo Saravia till Columbus Crew (USA).

Runnemo och Spong har förlängt

Lite kontinuitet ser det dock ut att bli då två riktiga veteraner har förlängt sina kontrakt med IK Frej, båda över 2018.

Den ene är 30-årige Joakim Runnemo, anfallare eller offensiv mittfältare som kom till IK Frej inför säsongen 2015.

– Joakim är en bra fotbollsspelare och tillför erfarenhet till truppen. Han bidrog under året med flest poäng av alla spelare och kommer fortsätta bidra på en hög nivå 2018, säger Roberth Björknesjö.

Rehab efter skada i kvalet

Den andre är 34-årige försvararen Richard Spong som har IK Frej som moderklubb och som har lång erfarenhet med över 200 matcher på elitnivå i olika klubbar.

En svår skada i andra kvalmatchen mot Akropolis IF ledde till flera operationer och nu har Richard Spong påbörjat rehab. Han jobbar hårt för att komma tillbaka till fotbollsplanen, men i dagsläget finns ingen klar prognos för när det blir.

Norrby hemma i premiären 2018

– Han bidrar med en stor erfarenhet och ledarskap till truppen. Hans förmåga att styra spelet och medspelare på planen är viktiga egenskaper för en innerback och lagkapten. En rehab väntar, men vi ser fram emot att få tillbaka Richard på planen under säsongen, säger Roberth Björknesjö till IK Frejs hemsida.

Spelprogrammet för Superettan släpptes i helgen och IK Frej inleder hemma på Vikingavallen mot Norrby IF från Borås. Matchen spelas i månadsskiftet mars/april.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.