Central starkast i 08-derbyt

KFUM Central Basket befäster sin plats i toppen av basketettan. Detta efter vinsten i derbyt mot Alvik i söndags, där hemmalagets Johan Westerlund var stor segerorganisatör.

Eftersom inget Stockholmslag finns representerat i toppserien basketligan får man gå ned till den näst högsta divisionen för att ta reda på vilket som är huvudstadens bästa lag.

Svaret kom i söndags när KFUM Central Basket tog emot Alvik i säsongens första Stockholmsderby i basketettan.

Hemma i Gärdeshallen tog Central kommandot direkt och hade i den första perioden en betryggande ledning. Alvik jobbade sig dock nästan ikapp och låg i halvtidsvilan under med bara två poäng. I den tredje perioden gjorde hemmalaget ett litet ryck och gick ifrån till 60–50 inför den sista akten.

Alvik vann slutperioden med tre poäng men fick ändå se sig besegrade i derbyt med 77–70. Stor matchhjälte för Central blev Johan Westerlund som med sina 31 pinnar blev matchens bäste poängplockare.

I och med segern går Central upp på andra plats i basketettan och har samma poäng som serieledande LF Future KFUM som dock har en match mindre spelad. Alvik ligger efter söndagens match på en åttondeplats.

Fakta