ANNONS

Trots nedflyttning – Frej har chans att få stanna i superettan

IK Frej Täby åkte ur superettan i år men kan återvända om ÖFK faller ner till division 1 efter beskedet att ÖFK blir av med elitlicensen.
IK Frej Täby åkte ur superettan i år men kan återvända om ÖFK faller ner till division 1 efter beskedet att ÖFK blir av med elitlicensen.
IK Frej kan komma att återvända till superettan om Östersund FK:s överklagande gällande elitlicensen inte går igenom. ÖFK kan då antingen hamna i superettan eller i division 1.
– Har vi tur så blir vi kvar i superettan, säger Anders Berghagen, tillförordnad klubbchef för IK Frej.
ANNONS

Svenska fotbollsförbundets licensnämnd har nekat Östersund FK elitlicens för kommande säsong. Det innebär att klubben faller ur allsvenskan om överklagan inte går igenom.

Det gör att IK Brage i så fall får platsen, men sedan är det oklart om Östersund hamnar i superettan eller division 1.

IK Frej ligger bäst till

IK Frej åkte ur superettan och ligger bäst till om ÖFK får spela i division 1. Täbylaget åkte ur ligan i kvalet. I stället knep Umeå platsen med fler gjorda mål på bortaplan.

– Det är forfarande oklart. Vi har kontaktat tävlingsledningen på fotbollsförbundet. Har vi tur så blir vi kvar i superettan, säger Anders Berghagen, tillförordnad klubbchef för IK Frej.

”Vore lustigt annars”

Hans förhoppning är att klubben får ett besked så snart som möjligt, under tiden kommer de avvakta och se vad som händer. Om en plats skulle bli ledig i superettan så tror Berghagen att klubben har goda chanser att knipa den.

– Det tror jag alla bedömer, inte bara jag. Vore lustigt annars. Det bästa kvarlaget går upp, men omöjligt att sia det nu, säger Anders Berghagen.

Mitt i har sökt licensnämndens ordförande Richard Johnsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.