Min lokala hjälte

Chockstart för Frej Täby inför storpublik på Vikingavallen

Lukas Sunesson
I den 55:e minuten reducerade Lukas Sunesson till 1–2 för Frej Täby mot Ljungskile, men gästerna satte 1–3 en kvart senare och 1–4 i slutminuterna.
Frej Täby
Matchsponsorn Traveller Buss delade ut gula ark till ett tifo på Vikingavallen när Frej Täby tog emot Ljungskile.
Frej Täby
Frej Täby snackar ihop sig alldeles före avspark. Bara ett par minuter senare stod det dock 0–1 på resultattavlan och gästerna Ljungskile vann till slut med 4–1.
Frej Täby
Matchsponsorn Traveller Buss delade ut gula ark så att publiken på Vikingavallen kunde bjuda på ett tifo inför matchen mot Ljungskile i söndags.
Det blev inget publikrekord när Frej Täby tog emot Ljungskile SK hemma i söndags – men väl säsongens näst bästa publiksiffra med 1 428 betalande på Vikingavallen. Själva matchen gick sämre, förlust med 1–4.

– De chockstartade och vi fick ett mål i baken redan efter två minuter och sedan ett till i 21:a. I andra halvlek gjorde vi 1–2 och matchen stod och vägde, men när vi satsade framåt kunde de kontra och avgöra, säger Erik Larsson.

Han är marknadsansvarig i Frej Täby och var en av dem som jobbade hårt för att locka publik till matchen mot Ljungskile då den var årets kronmatch. Det innebär att en mängd sponsorer hade gått in och skänkt 1, 2 eller 5 kronor per åskådare som dök upp på läktarna på just denna match.

– Det var en utmaning. Ljungskile hade väl fem supportrar med sig och en match mot dem lockar normalt kanske bara 4-500 åskådare, så vi är ändå nöjda med publiksiffran. Och vi fick in över 100 000 kronor, välbehövliga pengar för oss, säger Erik Larsson.

Vid seger mot Ljungskile hade Frej Täby definitivt säkrat nytt kontrakt i Superettan. Nu ser det ljust ut trots allt. Med tre omgångar kvar har Frej Täby ett försprång på sju poäng mot Syrianska FC som jagar närmast under kvalstrecket.

Härnäst väntar två raka bortamatcher, möt Örgryte IS den 25 oktober och mot IK Sirius den 31 oktober, innan Frej Täby tar emot Degerfors IF hemma på Vikingavallen i sista omgången den 5 november.