Christian håller tätt i Brottbys mål

Brottby SK går fram som en bulldozer i division 6-fotbollen. Bland alla imponerande siffror är det kanske fyra insläppta mål på nio matcher som sticker ut mest.

I en haltande division 6 östra-tabell är det Brottby som går som på räls – nio matcher nio vinster och maximala 27 poäng.

Målskillnad: 35–4.

Har du inget att göra eller är du i lysande form?

– Jag har väl aldrig varit bättre, framför allt har vi aldrig spelat ett stabilare försvarsspel än vi gjort i vår, säger 20-årige målvakten Christian Bergström.

– Fyra insläppta är väldigt lite och jag är förvånad. Tittar vi bakåt under mina tre säsonger i seniortruppen har vi nog haft i snitt ett par insläppta mål per match, säger han.

2011 var ett mörkt fotbollsår för Christian Bergström. Han bröt benet i februari och var tillbaka mellan stolparna i augusti, men hade det tungt. Nu är det desto roligare.

Bakom hans fyra insläppta döljer sig fem nollor och högst ett baklängesmål i övriga fyra matcher.

– Jag har förr haft problem med psyket, nu får jag mycket beröm av lagkamrater och ledare vilket gör att jag växer. Jag känner mig säkrare för varje träning och match, säger Christian Bergström.

Och han är trygg i att BSK parkerat överst i tabellen för att stanna där säsongen ut. Efter två andraplaceringar i följd ska BSK upp i femman.

– Fortsätter vi som hittills ska det gå vägen.

Christian Bergström är en av få i truppen som bor i Brottby. Karby BK är hans moderklubb. Men att han mer än någon annan brinner för att lyfta klubben en division tror han inte.

– Vi är många eldsjälar i och runt laget. Alla har varit otroligt taggade. Kan vi fortsätta att ha det fokus vi haft så ska det mycket till för att rubba oss. Vi måste ta varje enskild match på fullt allvar.

Tabellen haltar och efter senaste segern, 6–0 borta mot Söderbykarl, fick BSK-laget ett två veckors uppehåll så att seriekonkurrenterna kunde spela sig i kapp. I nästa match möter BSK mittlaget Harg-Östhammar borta.

Att Christian Bergström har tionde raka i sikte är glasklart.