ANNONS

Christine uttagen i USA:s landslag i innebandy-VM

Haningetjejen Christine Lindberg är på väg att skriva innebandyhistoria. Hon är med i USA:s U19-landslag som för första gången ställer upp i VM.
ANNONS

I fredags reste 17-åriga Christine Lindberg från Söderby till Kanada med slutdestination Belleville, Ontario.

Hon är en nyckelspelare i USA:s landslag i innebandy som för första gången i historien ska spela U19-VM som inleds i morgon onsdag. USA spelar i B-divisionen och möter Thailand, Ungern och Österrike.

– VM ska bli en jätterolig upplevelse, säger Christine. Fast jag känner egentligen ingen i vårt landslag och har ingen koll på motståndet.

Christine Lindberg, som till vardags spelar innebandy i Vendelsö IK, har dubbelt medborgarskap eftersom mamma Geri är från USA. Det var mamma som hade hört talas om att USA skulle skicka ett landslag till VM, och hon hittade förbundet på nätet.

Efter provspel blev Christine uttagen. Provspelet var faktiskt i Motala eftersom landslagscoachen Tobias Hellqvist och ytterligare tre spelare bor och verkar i Sverige.

– Resten av vårt landslag består av hockeyspelare från ett lag i Colorado, säger Christine. De har tydligen tränat innebandy och vi får några dagar på oss att spela ihop laget innan VM börjar.

Christine spelar som back i Vendelsö.

– Men jag vet inte på vilken position jag hamnar i VM, jag kan spela forward också.

Innebandy är en liten men växande sport i USA som introducerades av svenska och finska spelare som kom till USA och ville fortsätta med sin favoritsport.

ANNONS

2002 ställde USA för första gången upp i VM för herrar, och ett år senare var det damernas tur att debutera i VM. Och nu är det alltså dags för U19-landslaget.

– Det känns stort, säger Christine Lindberg.

Fakta

Studerar djurlivet

Namn: Christine Lindberg.

Ålder: 17 år.

Bor: Radhus i Söderby med mamma Geri och syskonen Michelle och Michael.

Klubb: Vendelsö IK.

Pluggar: Andra året på djurgymnasiet vid Liljeholmen.

Aktuell: Ska spela U19-VM i innebandy i Kanada för USA.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.