Christopher vill ge fler unga spelare chansen

Christopher Härnebo Grapenwall
Christopher Härnebo Grapenwall med några av sina adepter i Karlbergs BK.
Han är i en ålder då många fotbollsspelare slår igenom på elitnivå - men Christopher Härnebo Grapenwall, 23, ger istället allt som tränare.
– Jag vill bli allsvenskan yngste tränare, säger han.

Idag är det ungdomar, pojkar födda 01 och 04, i Karlbergs BK som Christopher Härnebo Grapenwall tränar. Drivkraften är att ge unga fotbollsspelare den chans han själv aldrig fick som spelare.

– Många tränare har sina favoriter och glömmer bort dem som inte kommit lika långt i utvecklingen. I elitmiljöer är det lätt att bli bortplockad och då är det svårt att komma tillbaka, säger han.

Christopher säger att han vill få sina ungdomar att växa både som spelare och som människor.

– För att kunna prestera på planen måste man må bra även utanför. I mina lag har vi många team building-övningar där vi käkar och kollar på matcher tillsammans. Att skapa ett starkt kollektiv är något som jag tror starkt på.

Hur klarar man balansen mellan allvar och lek?

– Det är en intressant och stor fråga. Både tränaren och föräldrarna har en nyckelroll. I de åldersgrupper som jag tränar nu är det viktigt att fotbollen känns rolig så att spelarna inte slutar för tidigt.

Christopher Härnebo Grapenwall har redan gått tränarlinjen på Bosön och siktet för framtiden har han klart för sig.

– Jag siktar på att bli den yngste tränaren i allsvenskan. Jag vill bevisa för dem som inte trodde på mig när jag spelade att jag kan lyckas inom fotbollen.

Fakta

Christopher Härnebo Grapenwall

Ålder: Nyss fyllda 23 år.

Bor: På Kungsholmen

Gör: Ungdomstränare i Karlbergs BK.

Aktuell: Nominerad till Mitt:s idrottshjälte

Fakta

Vem tycker du är en riktig idrottshjälte? Hör av dig till oss och berätta!

Mejla till idrottshjalte@mitti.se och uppge namn, eventuell klubb och varför personen är värd utmärkelsen. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Mitt i:s sportredaktion­ kommer under våren att kontakta och skriva om flera­ av de idrottshjältar som ni läsare­ nominerar. Alla är ­också med och tävlar om utmärkelsen Stockholms idrottshjälte.

En jury kommer under våren 2017 att utse vem av alla nominerade som vinner utmärkelsen Stockholms idrottshjälte. Vinnaren får ett fint pris. Vi kommer även att lotta ut priser till er som nominerar idrottshjältar.

På vår hemsida hittar du artiklarna om idrottshjältarna.

I sociala medier märker vi inläggen med #idrottshjälte