Min lokala hjälte

Claes njöt av elva timmars plåga

Claes Wikdahl
Cleas Wikdahl har drömt om att ta en åtråvärd plats i VM i Ironman i Hawaii. Drömmen blev sann i år, och här har han medaljen om halsen efter totalt elva timmar simning, cykling och löpning.
Triathleten Claes Wikdahl lyckades med sitt mål – att ta sig i mål. Men VM-tävlingen i Ironman på Hawaii i helgen var ”fruktansvärt tuff” berättar den 40-årige tvåbarnspappan från Rotebro.

– Ja, det var drygt 30 grader varmt och solen gassade hela cyklingen och halva löpningen. Och cyklingen var väldigt kuperad, upp och ner hela tiden, säger han.

Ironman börjar med simning 4 kilometer, fortsätter med 18 mil cykling, och avslutas med en mara – 4,2 mil löpning. Claes Wikdahl tog sig i mål på 11 timmar och 6 minuter.

– Tiden var inte så bra, men huvudsaken var att jag kom i mål.

Tävlingen avgjordes i lördags. Claes Wikdahl flög hem i måndags, och nu snart en vecka efter pärsen känns kroppen ”hyfsat okej”.

– Ja, jag gick en del under löpningen. Sista halvmilen gick jag 2,5 kilometer. Jag testade att springa, men då föll jag bara ihop, säger han.

Då är frågan – ska du göra det igen?

– Ha, ha, det är fascinerande hur det funkar. Under själva loppet svor jag och undrade vad jag höll på med. Rent plågeri. Hemskt! Det finns inget kul med det här, tänkte jag. Men bara et par dagar efteråt, eller inte ens det, så börjar man fundera. Nu tänker jag att det vore kul att göra det igen med lite bättre förberedelser. Jag hade varit sjuk innan och nu vet jag bättre vilka förutsättningar som gäller. Jag har en hel lista på grejer jag skulle göra annorlunda. Men jag ska inte göra det nästa år. 2017 får bli ett mellanår, säger Claes Wikdahl som tävlar för Väsby SS Triathlon.