ANNONS

Pia Clerté blågul fanbärare i VM i Frankrike

Pia Clerté
Pia Clerté med den svenska fanan på VM-invigningen i Frankrike.
Pia Clerté fick äran att inleda VM i dynamiskt hagelgevär i Châteauroux, Frankrike, med att bära den svenska fanan vid invigningen. Själva tävlingen blev sedan en liten missräkning med en 13:e plats i Open Lady för 47-åringen från Vaxholm.
ANNONS

– Ja, jag missade mitt personliga mål med några få poäng, men jag är ändå väldigt nöjd eftersom jag faktiskt bara har skjutit hagelgevär i två år. Och VM var en fantastisk upplevelse, jag njöt verkligen av hela resan, säger Pia Clerté.

Pia Clerté

Pia Clerté började skjuta för bara ett par år sedan, men nådde mycket snabbt världseliten. Foto: Privat

Att skjuta fem dagar i rad är mentalt och fysiskt tröttsamt och att hålla en hög nivå under hela 30 stationer är inte lika lätt som det kan tyckas, förklarar Pia Clarté.

Ryskorna bjöd på tufft motstånd

– Jag hade fyra bra dagar och en lite mindre snabb, min fjärde skyttedag. Ryskorna bjöd på hårt motstånd och knep guldet och bronset medan silvermedaljen gick till Italien, säger hon.

Pia Clerté

Pia Clerté hade fyra bar dagar och en mindre bra under VM i Frankrike. Foto: Privat

Sverige tog dock hem VM-guldet i dynamiskt hagelgevär i klassen Open Senior, genom Johan Hansen, och även guld i lag i klassen Open Senior (Johan Hansen, Stefan Ekstedt, Marianne Hansen och Dick Qvarnström).

ANNONS

EM i dynamiskt gevär i augusti

– För min del är det nu dags att plocka upp min AR15 för hårdträning inför EM i dynamiskt gevär som hålls i Karlskoga i början av augusti, säger Pia Clerté.

ANNONS