KFF-Cupen livesänder alla matcher

KFF-cupen
Spelarna i Kallhälls FF:s F02-lag stod bakom kamerorna och skötte även studiointervjuerna.
Nästa helg, den 17–18 mars, avgörs den andra delen av KFF-Cupen 2018 i Kungsängens sporthall. Det är en av de största innefotbollsturneringarna i Järfälla och Upplands-Bro med totalt 192 lag och nära 800 matcher. Nytt för i år är att alla matcher sänds live på nätet.

– Det har blivit populärt på senare år och många stora cuper sänder utvalda matcher. Vi valde att sända alla matcher, säger Nicklas Karlsson, tränare i arrangörsklubben Kallhälls FF:s äldsta flicklag, F02.

Patrik Olsson, förälder i Kallhälls FF:s F02-lag, gör ett inhopp i studion och en segerintervju med Alsike IF:s F05-lag som vann sin klass.

Det är Nicklas Karlsson som har hand dom sändningarna, ser till att all utrustning finns på plats och att de tre spelplanerna är bemannade. Bakom kamerorna finns tjejerna i F02, och de är även på plats i studion som finns i sporthallen – där de intervjuar spelare och ledare från de olika lagen.

Nästan 7 000 tittare

Första delen av KFF-cupen – för P05, P06, P07, F05, F06 och F07 – spelades den 10–11 februari. Sändningarna från cupen blev lyckade, berättar Nicklas Carlsson.
– Ja, vi hade nästan 7 000 tittare, och från 15 olika länder!

Inga tabeller för de yngre

Segrare korades endast i de äldsta klasserna, F05 och P05, då Svenska Fotbollförbundets nya rekommendation är att tabeller i både seriespel och cuper ska finnas först från det år spelarna fyller 13 år.
– Det är ganska tvådelat vad folk tycker om det. En del menar att fotboll går ut på att utse vinnare, andra tycker att det bara ska handla om att ha kul. Men det är mest föräldrar och ledare som bryr sig, barnen säger inte så mycket om det, säger Nicklas Karlsson.

KIF:s F05:or tog poäng av slutsegraren

I F05 vann Alsike IF efter finalseger med 5–3 mot Gideonsbergs IF. Här kan Kungsängens IF:s F05:or sträcka lite på sig. De var enda laget som tog poäng av Alsike IF, 1–1 i gruppspelet, och gick till slutspel som grupptvåa. Där åkte de dock ut i kvartsfinal mot Huddinge IF, 3–4.

kff-cupen

Per Leffler, tränare i cupsegrarna Alsike IF:s F05-lag, intervjuas efter finalen av Tilde Hedin Karlsson, en av spelarna i Kallhälls FF:s F02-lag som skötte medieproduktionen från KFF-Cupen.

I P05 vann Husby FF svart efter att ha besegrat Brommapojkara IF 3 med 2–0 i finalen.

17–18 mars spelar de yngre

Andra delen av KFF-Cupen 2018 avgörs alltså den 17–18 mars. Då blir det inga tabeller, inga slutspel och inga segrare eftersom det är de yngsta klasserna – P08, P09, P10, F08, F09 och F10 – som spelar i Kungsängens sporthall.

Här är en länk till sändningarna (Pay-per-view) och där finns just nu highlightsfilm (gratis) från cuphelgen i februari.