Dags för show Dino

Dino Ceric visar prov på fin teknik. IFK Haninge/Brandbergens nyförvärv säger att han hoppas och tror på seger i fredagens premiär hemma mot Älta.
Dino Ceric visar prov på fin teknik. IFK Haninge/Brandbergens nyförvärv säger att han hoppas och tror på seger i fredagens premiär hemma mot Älta.
Förra säsongen var IFK Haninge/Brandbergen en hårsmån från att gå upp i fotbollstvåan.

Nu ska klivet tas. Det tror Dino Ceric som lovar en ny målgest till fredagens premiär mot Älta.

Inte ett hårstrå ligger fel, och skägget är välansat. Kanske har Dino Ceric blivit inspirerad av italienska fotbollsspelare som ofta är väldigt måna om sitt yttre, och gärna tillbringar tid framför spegeln i omklädningsrummet före och efter match.

Men IFK Haninge/Brandbergens nyförvärv är definitivt ingen egotrippad diva.

– Han är väldigt självsäker. Men samtidigt är Dino en trygg kille man kan lita på. Han är proffsig och motiverar lagkamraterna, säger sportchefen Omar Moggi.

Dino Ceric är en 25-årig forward/yttermittfältare som förra säsongen spelade med Spårvägen i division 2. Han har alltså valt att kliva ner en division.

– Nu är jag i en klubb som satsar hårdare än något annat lag söder om stan, säger Dino.

Dino Ceric har rötterna fast rotade i Haninge. Han växte upp i Jordbro och bor nu i Brandbergen. Moderklubben är Haningepojkarna.

Som fotbollsspelare har han hunnit röra på sig en hel del. Han spelade i pojklag i Hammarby, och har också ett förflutet i Tyresö FF. Åren 2008–2011 spelade och pluggade Dino i USA, närmare bestämt i Berry college i Georgia. Där träffade han Lynn som nu är hans sambo i Brandbergen.

Dinos försäsong har varit riktigt bra med sex mål och fem assists.

– Det har gått bra. Helst är jag forward, men det är okej att spela yttermittfältare.

Han beskrivs som en teknisk och explosiv spelare som har bra avslut med båda fötterna. Det finns också något annat som utmärker honom.

– Dino brukar få gliringar av lagkamraterna för sina målgester. De är olika varje varje gång, säger lagledaren Johan Petterson.

Frågan är vad Dino Ceric ska bjuda på för gest om han gör mål i premiären mot Älta på fredag på Torvalla IP.

– Jag har inte riktigt bestämt mig än. Men det blir nog att jag springer ut till publiken och jublar.

Såväl hemmapubliken som IFK Haninge/Brandbergen håller tummarna för att matcherna nästa säsong spelas i division 2. I fjol var laget ytterst nära att gå upp. Bara en poäng fattades för att vinna serien och avancera direkt. Och i slutkvalet mot Konyaspor åkte Haninge/Brandbergen ut i den avgörande matchens sista sekunder.

Fakta

Mötte kärleken i USA

Namn: Dino Ceric.

Ålder: 25 år.

Bor: Brandbergen med sambon Lynn. ”Vi träffades i USA när jag var där och pluggade och spelade fotboll för ett collegelag”.

Aktuell: Ny offensiv kraft i IFK Haninge/Brandbergen som har premiär i fotbollstrean på fredag hemma mot Älta.

Jobbar: Med marknadsföring.

Gillar: Grungemusik, gärna Pearl Jam. Motorcyklar. ”Jag håller på och tar mc-körkort”.