ANNONS

Dags för Stockholmsderby

Så här såg det ut när Bajen spelade cupmatch mot AIK i våras.
Så här såg det ut när Bajen spelade cupmatch mot AIK i våras.
På söndag spelar Bajen mot AIK på Nya Söderstadion.

Hammarbys nuvarande skyttekung Erik Israelsson avgjorde derbyt i fjol. Men formkurvan pekar på vinst för Solnalaget.
ANNONS

Folkfest eller folk som inte kan bete sig som folk. Vad man än tycker om fotboll är ett Stockholmsderby något som rör upp känslor. 26 000 biljetter är i skrivande stund redan sålda till matchen på söndag.

AIK har häng på topplagen. Hammarby kämpar i de nedre regionerna av tabellen. Men när det är derby kan vad som helst hända. Och tittar man på oddsen hos spelbolagen är faktiskt Hammarby knappa favoriter, trots tabelläget. Kanske har det att göra med att Bajen faktiskt vunnit tre av de senaste fyra matcherna mot rivalen från Solna.

– Man kan inte leva på det som varit, men visst kan vi hämta självförtroende från det och gå ut på planen med pondus. Det är en ny match och det gäller att vi har rätt fokus, det kommer att bli en tuff och jobbig match och det är vi inställda på. Det är ju ett derby och alla vet vilken typ av matcher det brukar bli mycket dueller, mycket närkampsspel. Det kommer att smälla på ordentligt, säger Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu i en intervju på klubbens egen sajt.

Det som talar för AIK är att de ännu inte förlorat med nygamle tränaren Richard Norling. Faktum är att de har åtta matcher i rad utan torsk. Hammarby å andra sidan har bara vunnit en match i allsvenskan sedan mitten av april.

Läs mer om hur det gick i cupmatchen mellan de båda lagen i våras här. Eller vad Kennedy äter när han är hemma här.

Fakta

Hammarby vs AIK

Tabellplacering: AIK (5) Hammarby (14)

Bäste målskytt: Erik Israelsson, Hammarby 8 mål, Carlos Strandberg AIK 7 mål.

Placering i Allsvenskans maratontabell. AIK (3) Hammarby (12)