Min lokala hjälte

Dags för TV-pucken – sex SDE-spelare uttagna

tv-pucken
Sex spelare från SDE Hockey är uttagna i Stockholm Nord som spelar slutspel i TV-pucken i nästa vecka.
På onsdag inleds TV-puckens slutspel i Malmö. Hela sex av spelarna i Stockholm Nord är hämtade från SDE Hockey. På tisdag reser de till Skåne för att försvara huvudstadens färger.

– Vi har goda chanser. Om alla spelar som de ska så har vi bra möjligheter att gå riktigt långt, säger Jörgen Hägg, tränare i Stockholm Nord och till vardags junioransvarig i AIK Hockey.

AIK har nio spelare med i laget, men tre av dem har precis gått till klubben från IFK Täby. När truppen togs ut i somras hade AIK alltså sex spelare med. Lika många kallades från SDE Hockey: målvakterna Max Kristensen och Karl Lundqvist, backen Isak Forsman, samt forwards Albin Sundsvik (kapten), Edvin Dahlgren och William Ingberg Nilsson.

Stockholm Nord är på träningsläger i Järfälla fredag till söndag, med en träningsmatch mot Södermanland i morgon lördag, och reser till Malmö på tisdag morgon.

På onsdag börjar gruppspelet där Stockholm Nord möter Hälsingland i Limhamns ishall. Övriga två lag i gruppen är Uppland och Värmland.

– Uppland har jag bra koll på, de är riktigt bra. När det gäller Hälsingland och Värmland vet jag inte så mycket. Jag har sett Färjestad spela nyligen, men i Värmland kommer många spelare från Karlskoga, säger Jörgen Hägg.

Finalspelet avgörs fredag–söndag i nästa vecka. Förra året kom Stockholm Nord tvåa i TV-pucken, efter finalförlust mot Ångermanland.

På svenskhockey.play.livearena.com/ kan du följa hur det går för Stockholm Nord och de andra lagen i Malmö.