Min lokala hjälte

Dags för TV-pucken – tio AIK:are uttagna

Nio av tio AIK-lirare som ska spela TV-puckslutspel i nästa vecka. Den tionde, Gabriel Nilsson Mendel, saknas på bilden.
Nio av tio AIK-lirare som ska spela TV-puckslutspel i nästa vecka. Den tionde, Gabriel Nilsson Mendel, saknas på bilden.
På onsdag inleds TV-puckens slutspel i Malmö. Hela tio av AIK:s 15-åriga hockeyspelare åker till Skåne på tisdag för att spela i den klassiska turneringen.

– Vi har goda chanser. Om alla spelar som de ska så har vi bra möjligheter att gå riktigt långt, säger Jörgen Hägg, tränare i Stockholm Nord och till vardags junioransvarig i AIK Hockey.

Stockholm Nord har nio AIK-spelare i truppen: målvakten Hugo Alnefelt, backarna Samuel Sjölund, William Berglind, Benyamin Viinikka och Viktor Larsson, samt forwards Gabriel Nilsson Mendel, Isak Nygårds, Gabriel Söderström och Isak Sahlqvist. Dessutom är AIK:s David Karlström uttagen, men i Södermanlands trupp.

Stockholm Nord är på träningsläger i Järfälla fredag till söndag, med en träningsmatch mot Södermanland i morgon lördag, och reser till Malmö på tisdag morgon.

På onsdag börjar gruppspelet där Stockholm Nord möter Hälsingland i Limhamns ishall. Övriga två lag i gruppen är Uppland och Värmland.

– Uppland har jag bra koll på, de är riktigt bra. När det gäller Hälsingland och Värmland vet jag inte så mycket. Jag har sett Färjestad spela nyligen, men i Värmland kommer många spelare från Karlskoga, säger Jörgen Hägg.

Finalspelet avgörs fredag–söndag i nästa vecka. Förra året kom Stockholm Nord tvåa i TV-pucken, efter finalförlust mot Ångermanland.

På svenskhockey.play.livearena.com/ kan du följa hur det går för Stockholm Nord och de andra lagen i Malmö.