Dags för nyinvigning av tre konstgräsplaner

Söderviks IP, Wäsby Warriors
Söderviks IP där Wäsby Warriors tränar har fått nytt konstgräs i sommar.
Tre fullstora planer i kommunen, Söderviks IP och två på Bollstanäs IP, har fått nytt konstgräs under sommaren. På torsdag i nästa vecka är det nyinvigning av planerna. Den sker på Söderviks IP där det bjuds på uppvisning med Wäsby Warriors och korvgrillning.

– Vi har planerat detta länge och nu i somras passade vi på att byta ut konstgräset då det var uppehåll. Ganska smart tycker jag, säger Lars Wahlström, konsult som arbetar för kultur- och fritidsförvaltningen.

Söderviks IP, Wäsby Warriors

Spelarna i Wäsby Warriors ungdomslag trivs på Söderviks IP:s nya konstgräs.

De två planerna på Bollstanäs IP är renodlade fotbollsplaner medan den på Söderviks IP ska kunna användas för både fotboll och amerikansk fotboll där den relativt nystartade klubben Wäsby Warriors i dag har tre ungdomslag i spel – U11, U13 och U15.

Mjukt konstgräs gillas

– Vi kör alla våra träningar på Södervik och där har det blivit jättefint nu. Killarna gillar det nya konstgräset skarpt. Det är mjukare än det gamla och de går ju i backen ganska ofta, säger Bengt Granlund, fystränare i U15-laget.

Wäsby Warriors

”De går ju i backen ganska ofta”, säger Bengt Granlund, fystränare i Wäsby Warriors U15-lag, här i en bortamatch mot Sollentuna Stars i Edsberg.

Wäsby Warriors visar upp sig under nyinvigningen på Söderviks IP , med start klockan 18.30 på torsdag den 5 oktober. Dessutom är kultur- och fritidsnämndens ordförande Leif bejhed (V) på plats och håller tal.

Cirka tio miljoner

Utöver nytt konstgräs på de tre planerna har idrottsplatserna förbättrats med bland annat nya staket och asfaltering av vissa ytor intill, berättar Lars Wahlström.

– Dessutom har Södervik fått förbättrade möjligheter till friidrott. Det kan skolorna som finns intill använda. Alltihop tillsammans har kostat cirka 10 miljoner kronor, säger han.