Dags för senior-SM – här är det ok att kasta sten

Anki och Lasse Ahlberg, curling
Anki och Lasse Ahlberg är två duktiga Stockholmscurlare som tävlar i SM Oldboys/Oldgirls.
Nu ska SM avgöras för seniorer (51+). Men låt inte er luras av åldersgruppen. På isen kommer några av Sveriges absolut bästa curlingspelare att spela.

Nu intar Sveriges bästa curlingspelare Danderyds curlinghall. Det handlar om curlingens största SM-tävling när SM för Seniorer (+51) gör upp i Danderyds Curlinghall.

Totalt 44 lag med 200 spelare finns med i startfältet som vimlar av meriterade landslagsspelare.

– Det är en stor apparat att arrangera stora SM-tävlingar av den här typen med många funktionärer och inte minst logistiken kring boende och resor med lag från hela landet, säger Lars-Åke Linander, talesperson för arrangerande Djursholm och Stocksund.

Årets upplaga har samlat fler topplag än någonsin tidigare

Lars-Åke Linander

På plats finns bland annat OS-guldmedaljören Anette Norberg med sitt lag som representerar Stocksunds CK. Och på herrsidan jagar lag Wranå från Sundbybergs CK sitt fjärde SM-guld.

– På damsidan blir det tufft att utmana Anette Norberg och hennes lag. Men konkurrensen har blivit tuffare, säger Lars-Åke Linander.

Herrtävlingarna kan bli mer intressanta än på länge. Hit kommer de allra bästa spelarna.

– Årets upplaga har samlat fler topplag än någonsin tidigare. På herrsidan finns tre Stockholmslag med goda chanser att ta sig till VM för att representera Sverige. Lag Wranå och lag Westerberg från Sundbyberg och team Westmans från Stocksund.

Populär issport

Curlingen i Sverige har fått ett ordentligt uppsving och visas allt oftare på tv. Inte minst med tanke på OS-gulden på damsidan 2006 och 2010 med lag Norberg i spetsen. Och för ett år sedan vann lag Hasselborg OS-guld i Pyeongchang, Sydkorea.

– Det är ett stort antal spelare på isen med landslagsmeriter bakåt i tiden och det är elitklass på spelet, säger Lars-Åke Linander.

Tävlingen spelas i Danderydshallen, en av Europas största curlinghallar med åtta banor med start på onsdag eftermiddag och finalspelet spelas under helgen. Det är gratis entré till tävlingarna.

Vinnarna i respektive klass representerar Sverige vid VM för Seniorer i Stavanger, Norge 20-27 april 2019.