ANNONS

Danderyds golfstjärna uppe i absoluta toppen

Louise Ridderström, golf, Danderyd
Louise Ridderström håller igång träningen året runt. Nu är hon i Sverige för att fira jul.
Danderyds egna Annika Sörenstam är här för att stanna. Louise Ridderström klar för LPGA-touren. Bland damgolfens elit ska nu 25-åringen från Stocksund ta plats.
– Det här är en dröm och jag hoppas att jag kan livnära mig på golfen en lång tid framöver, säger hon.
ANNONS

På Stockholms golfklubb i Kevinge strand sitter Louise Ridderström och pratar om sitt liv i Los Angeles. Det är där hon numer bor men det var på golfbanan i Danderyd allting började. Det var här hon växte upp, levde sitt liv med andra golfspelande ungdomar och bestämde sig för att bli golfproffs i framtiden.

Då tittade hon på golftävlingarna på tv och drömde om att en dag få spela bland stjärnorna. Under 2019 blir drömmen sann eftersom hon har kvalat in till LPGA-touren, som är damernas amerikanska proffstävlingar.

– Det här kommer att försöka njuta av så mycket jag kan istället för att se det som något som stressar mig, säger Louise Ridderström och lutar sig tillbaka i fåtöljen.

Louise Ridderström, golf, Danderyd

Louise Ridderström har stått högst upp på pallen på Symetra tour. Foto: Daniel Diaz

Gick på college i USA

Louise Ridderstöm tog examen från UCLA för två år sedan och bestämde sig för att bo kvar i Los Angeles och satsa på sin proffskarriär inom golf. Under 2018 har hon spelat i Symetra, touren som ligger under den högsta och har spelat bra. Så pass bra att hon nu kvalade in till LPGA-touren.

Ridderström tar gärna för sig och hennes målsättning är hög. Trots att hon är nykomling på LPGA siktar hon på att ranka sig så pass högt att hon inte åker ur.

Jag tänker att jag ska vara så pass bra att jag ska behålla mitt LGPA kort

ANNONS

Louise Ridderström

– Jag tänker att jag ska vara så pass bra att jag ska behålla mitt LGPA kort. Det är målet och så får vi hoppas att det går bra. Trots att det är mycket nytt är det fortfarande golf jag spelar, säger hon.

Inte så glamouröst

Att spela på touren är inte bara att glida omkring och spela lite golf menar Louise. Det som vilket heltidsjobb som helst. Ofta med långa resor och tävlingar uppemot 45 helger om året.

– De senaste två åren har jag bott i en resväska. Jag är hemma i Sverige två gånger om året och det är en uppoffring man gör att inte träffa familjen speciellt ofta. Men jag gillar det jag gör och hade inte velat göra något annat just nu i alla fall.

I hennes hemstad Los Angeles har hon under det gångna året inte haft någon lägenhet. De gånger hon åker dit bor hon hos en kompis. Med samma resväska.

Louise Ridderström, golf, Danderyd

Louise spelar golf på yttersta elitnivå. Nu väntar nya tuffa utmaningar för henne. Foto: Daniel Diaz

Det började i Stocksund

Nu väntar alltså spel i den absoluta toppen och tiden är kommen då Louise ska dra nytta av all den träning hon har lagt ner genom åren.

När Louise var ung tränade hon i Stockholm golfklubbs ungdomsverksamhet, ”farmen” som tog in alla unga som ville spela golf. Och skapade en rolig verksamhet runt omkring golfträningen.

När Louise berättar om sina unga golfår skiner hon upp och säger ofta att det var så roligt. Att det roliga var i fokus hela tiden. Till och med under styrkepassen, vinterträningen och när de sprang milen ute på golfbanan.

– Det var som en fritidsgård kan man säga. Vi åkte hit direkt efter skolan och kom ofta inte hem förrän sent på kvällen, säger hon och skrattar.

Då var allt på lek. Nu är det på allvar. Men ute på banan under en tävling ler Louise ofta fortfarande.

Louise Ridderström, golf, Danderyd

Louise Ridderström är klar för LPGA-touren. Foto: Daniel Diaz

 

Fakta

Louise Ridderström

Ålder: 25 år på julafton

Bor: Los Angeles (uppväxt i Stocksund)

Familj: Mor, far och två syskon

Yrke: Golfproffs

Aktuell med: Klar för LPGA, golfdamernas största tour

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.