ANNONS

Här är Danderyds nya supercenter för fotboll

Danderyd_supercenter_fotboll
Charlie Lidholm och Jesper Broström driver det nya Supercenter i Danderyd.
Vill du skjuta, dribbla, passa och spela fotboll med kompisarna inomhus? Nu har du chansen – världens första högteknologiska inomhuscenter för fotbollsträning öppnar inom kort.
– För oss passionen viktig och därför vill vi premiera de saker som man tycker är roligt och låter spelare utveckla dessa här, säger Jesper Broström som är en av grundarna till Supercenter i Danderyd.
ANNONS

Det ser ut som ett stort lekland för fotbollsintresserade. Fyra glasburar står på rad, en skottvägg med lampor i ett hörn och en passningsring  tar plats i den stora källarlokalen under IKEA på Enebyängen i Danderyd.

Här spelas fotboll på ett lustfyllt sätt. Allt från skolklasser, fotbollsfritids och kompisgäng till satsande elitlag kommer hit för att slipa på tekniska bitarna inom fotbollen men framförallt – att ha roligt.

– Vi riktar oss till alla åldrar egentligen. Från 4-åringar till pensionärer. Vi kommer även att köra träningar för gåfotboll som har fått ett stort uppsving i Stockholm, säger Charlie Lidholm som är centerchef på Supercenter och skjuter ett skott för att träffa ribban.

Danderyd_supercenter_fotboll

Det byggs för fullt men Danderyd Supercenter öppnar i samband med sportlovet. Foto: Åsa Sommarström

Fler Zlatans och Ronaldos

Trots att Supercenter inte ens har hunnit öppna finns ambitionen att erövra världen och sätta ett avtryck inom fotbollen. De grundar sig i de tekniska bitarna inom fotbollen.

– Jag tror att alla spelare oavsett position blir bättre av att vara mer tekniska. Det kan man också se på de som vunnit Ballon d’Or tidigare, att de har väldigt tekniska färdigheter oavsett om det är en back eller en forward som vinner, säger Jesper Broström som är en av grundarna till Supercenter.

ANNONS

Började med app

Hela konceptet med den tekniska metodiken startade med appar som riktade till tränare respektive spelare. När dessa gick bra tog de med sig grundtänket och satsade på ett ställe där man kan träna på allt det där.

I Danderyd står det första Supercentret men målet är tio liknande koncept i Sverige inom några år.

– Vi vill utveckla fotbollen globalt vilket är en hög ambition men det ska en vision vara, säger Jesper Broström.

Danderyd_supercenter_fotboll

Charlie Lidholm och Jesper Broström är redo att lansera startskottet som kan bli globalt. Foto: Åsa Sommarström

Det är ett par veckor till Supercenter öppnar men redan har flera fotbollsklubbar i Stockholm varit på plats och provat den teknologiska ”arenan”. Enebybergs IF, IFK Stocksund, Täby FK och Viggbyholm är några av de närliggande lagen. Men även Frej, Hammarby och Djurgården har planerat in träningar där inom kort.

Under sportlovet ordnar Supercentret ett läger för de som vill hänga och spela fotboll om dagarna.

Ett slag för folkhälsan

Inte bara har Jesper och Charlie en vision om att utveckla världsfotbollen. De tänker även göra sitt för att få folk i rörelse och minska stillasittandet i vardagen.

Deras lokal ska inspirera till spontanfotboll som till mångt och mycket gått förlorad när det finns för få allmänna fotbollsplaner i Stockholmsområdet.

– En annan utmaning i samhället är stillasittande barn och ungdomar, man kanske spelar dataspel istället och det är ett folkhälsoproblem idag. Många slutar att spela fotboll på grund av att det inte finns möjligheter till det för alla. Ofta är det bara de lag som elitsatsar som har träningstider på fotbollsplanerna. Vi vill göra fotbollen tillgänglig för fler och i alla skeden i livet, säger Jesper.

Danderyd_supercenter_fotboll

ANNONS