Danderydsloppet siktar mot deltagarrekord

Danderydsloppet löper längs Edsviken med start och mål på Danderydsvallen.
Danderydsloppet löper längs Edsviken med start och mål på Danderydsvallen.
Danderydsloppet som går av stapeln den 1 maj varje år vill bli större. Nu siktar arrangören mot över 1000 deltagare.

Danderydsloppet har genomförts varje år i över 40 år. Sedan 10 år har loppet arrangerats av Danderyds SK friidrott. Klubben satsar för att utveckla loppet och vill uppnå 1000 deltagare inom två år. Start och målgång sker vid Danderydsvallen.

– Det är ett rimligt mål då det är flera saker som pekar på det. Dels har vi infört chip-tidtagning vilket varit efterfrågat och sedan har vi lagt om banan. Den är idag väldigt trevlig och löparna springer längs med Edsviken samt en fin upploppssträcka in på Danderydsvallen. Det gjorde vi redan förra året vilket var väldigt uppskattat. Sådant tror vi kan påverka, säger Jan Berneryd som är ordförande i Danderyds SK till Mitt i.

Anmälningarna går enligt Jan Berneryd bättre än tidigare år vilket ligger i linje med att slå rekordet. Många anmäler sig samma dag som loppet går och väntar in väderprognosen.

– Vi har haft tur med vädret ändå. Ett år snöade det på morgonen men det blev en jättefin dag till slut. Det finns distanser som passar alla oavsett om man är tävlingslöpare eller motionär. Vi genomför detta lopp den 1 maj varje så alla är lediga och hela familjen kan delta. Man kan göra det till en familjeaktivitet, säger Jan Berneryd.

Mer marknadsföring ska hjälpa till att få deltagarantalet att växa. Förra året lockade tävlingen runt 400 deltagare och delmålet för i år är att komma över 500.

– Under de kommande två helgerna står vi och tar emot anmälningar i Mörby Centrum, säger Jan Berneryd.

 

Läs mer: