Daniel laddad för att ta hem titeln

Daniel Swedberg är taggad inför säsongspremiären.  Foto: Pekka Pääkkö
Daniel Swedberg är taggad inför säsongspremiären. Foto: Pekka Pääkkö
Med en månad kvar till JSM-premiären i rallycross går Daniel Svedbergs arbetspuls på högvarv. Och han står fast vid att mästerskapstiteln ska till Frösunda.

Daniel Svedberg, Skepptuna MK-förare från Frösunda, fick förra veckan skärmarna till sin BMW M3 lackerade. Denna vecka får hans motortrimmare i Mantorp hem ett specialbeställt motorblock från England och ska sedan sätta ihop motorn. Därefter kan Daniel hämta hem motorn och själv få den på plats under huven.

– Det kan låta sent, som att saker händer i sista stund, men jag har fått annat gjort i vinter. Mycket ska vara bättre än i fjol då jag inte tävlingsanpassade bilen över huvud taget.

Många idrottare har en försäsong, men det är något som är svårt för motorsportförare. I synnerhet som Daniel bara har en bil och den har inte rullat sedan hösten 2013.

– Nej, jag har inte kört något än. Men det är som det är. Jag har sett på när brorsan kört folkrace och det räcker för att jag ska hålla psyket igång och tända till inför min tävlingssäsong. Körvanan försvinner inte på en vinter.

Flyter allt enligt plan de närmaste två veckorna ska Daniel Svedberg få en försäsongstävling innanför västen innan JSM-premiären i skånska Tomelilla den 3 maj. Den 12-13 april arrangeras en rallycrossprint i Strängnäs Då vill han vara med och ha sin tävlingsbil i stridsduglig skick.

Efter fjolårets sjätteplats i JSM var Daniel fast besluten att 2014 skulle bli hans säsong. Han viker inte från den högt ställda målsättningen.

– Jag vet att jag kan och kör alltid för att vinna. Det gör förstås 25-30 andra i junior-SM också, men jag tror att jag kommer att ligga överst i resultatlistan efter sista deltävlingen i höst, säger Daniel Svedberg.