Daniel Ståhl vann ohotad – tog femte raka i Sollentuna GP

Daniel Ståhl
Landslagsstjärnan Daniel Ståhl vann oväntat klart i kvällens Sollentuna GP.
Kärlekshistorien mellan Daniel Ståhl och Sollentunavallen fortsätter. Diskustävlingen i kvällens Sollentuna GP skulle bli en duell mellan svensken och världsettan Fredric Dacres, som vann senast i Rabat, men slutade i stället med en ohotad seger för Spårvägenkastaren som därmed tog hem galan för femte året i rad.

– Jag reste hela dagen i går från Marocko och fick till två bra kast här i kväll, så det var kul. Det var bra tryck och jag ville bara vinna i dag, säger Daniel Ståhl till friidrott.se.

Drog igång publiken i tredje omgången

Det var i tredje omgången som Ståhl drog igång publiken ordentligt, vrålade , och skickade iväg diskusen 69.12 meter. Kastet var ungefär 2.5 meter längre än Dacres bästa kast.

Totalt fick Daniel två godkända kast och det andra var nästan lika långt – 68.52. Resultaten imponerar, särskilt med tanke på att förutsättningarna inte var de bästa då diskuskastarna hade relativt stark medvind i kvällens tävling på Vallen.

Andreas Almgren slog personligt rekord

Turebergs FK hade flera atleter igång på hemmaplan och flera svarade för starka prestationer.

Inte minst Andreas Almgren gladde då han vann 1 500 meter på 3:39.68 – nytt personligt rekord.

Napoleon Solomon kom fyra på 3 000 meter hinder med säsongsbästa 8:53.63.

Isabella Andersson kom sexa på 1 500 meter, också hon på säsongsbästa med 4:19.94.

Turebergstjejer i intern duell på 800 meter

På 800 meter tog både Hanna Hermansson och Yolanda Ngarambe upp kampen med Ullevi FK:s Lovisa Lindh som drog. Lindh höll dock undan och vann på 2:01.79 före norskan Hedda Hynne på 2:02.61. Yolanda kom trea och Hanna fyra på samma tid – 2:02.66, vilket är säsongsbästa för Hanna.

Ytterligare en turebergare som noterade årsbästa var Bianca Salming i höjdhopp. Hennes 1.87 räckte till en tredjeplats och bakom sig hade hon bland andra landslagshopparen Sofie Skoog som stannade på 1.83.