ANNONS

Debutsäsongen startar för nya IFK Stocksund

IFK Stocksund debuterar i division 3.
IFK Stocksund debuterar i division 3.
Nykomponerade IFK Stocksund gick i höstas ihop med Juventus IF och debuterar i division 3 som startar på torsdag.
ANNONS

I höstas slog IFK Stocksund ihop sig med Västeråslaget Juventus IF och tog deras plats i division 3. På torsdag startar serien för Stocksund borta mot favoriterna FOC Farsta och sportchefen Franco Pertunaj ser positivt på säsongen och lagets femårsplan ”VMA” – Vägen mot Allsvenskan.

– Vi kommer att bli ett spännande lag att följa. Inför detta år har vi värvat friskt, bland annat Kristoffer Khazeni från Enebyberg som vann skytteligan förra året i division 3.  Spelarna vi har värvat är unga killar som visar stort intresse för träning och vill satsa, säger Franco Pertunaj till Mitt i.

Under försäsongen har Stocksund träningsspelat mot lag från division 1, 2 och 3 och är obesegrade.

– Det har sett bra ut i träningsmatcherna även om det finns saker att jobba på. Mot Arameisk-Syrianska IF som spelar i division 1 spelade vi 0-0. Vi har inte förlorat någon träningsmatch och har gjort bra resultat men det är som sagt bara träningsmatcher, säger Franco Pertunaj.

För att Stocksund ska klara sin VMA-plan, att nå Allsvenskan inom en femårsperiod krävs det i stort sett uppflyttning till division 2 redan denna säsong.

– Vi siktar såklart på att gå upp och är med i snacket om topplaceringarna. FOC Farsta är favoriter och även Stockholm men sedan nämns vi. Tittar man på spelbolaget står vi bara i 8 gånger pengarna vilket tyder på att de räknar med oss, säger Franco Pertunaj.

Även för Enebybergs IF som också spelar i division 3 startar säsongen i veckan. De bortaspelar mot Sala FF på måndagen den 17 april.