Dennis knep ett otippat silver

Dennis Bill, Skift, tog jujutsu-silver på junior-VM i Aten.

Helt nöjd var han inte för i sina två avslutande matcher tvingades han kämpa mot smärta i ena knät.

15-årige Dennis Bill, Sollentuna kampidrottsförening, deltog förra helgen i sitt andra junior-VM. 2013 förlorade han bronsmatchen, i Aten gick det betydligt bättre.

– När jag åkte ner hoppades jag lite på att kunna ta medalj. Att jag nådde till finalmatchen var en överraskning, säger han.

Än mer överraskande var att Dennis fick möta ryssen Maxim Shutiaev i final av viktklassen -46 kilo. Det var nämligen samme ryske killen som Dennis inledde VM-helgen mot. Och då vann mycket klart med 10–3.

– Jag kom ut bra. Kunde synka honom, fick till mitt game och fick många poäng, berättar Dennis Bill.

Edsvikenkillen fick till tajmingen och tekniken precis lika bra i sin andra match mot Klaountio Kapai från Grekland. Ledningen var stor när Dennis i näst sista minuten fick en rejäl smäll på knät. Han utstod smärtan matchtiden ut och var vidare via siffrorna 15–7.

Länge var det tveksamt om Dennis skulle kunna fullfölja mästerskapet. Efter en timmes vila och behandling klev Sollentunakillen aningen stel ut på mattan för sin tredje match mot greken Bar. Han vann även den, med 11–8, trots att han mitt i matchen träffades i ansiktet av ett slag.

Med segern var Dennis Bill klar för final. Där dök, till hans förvåning, alltså Maxim Shutiaev upp igen.

– Dom hade något konstigt återkval, säger Dennis.

– Grekarna ska ha hittat på något eget, som ingen var van vid, säger Skift-ledaren Jonathan Askesjö som dock inte var på plats i Aten.

Till skillnad mot i första mötet fick Dennis inte till sin matchplan. Lite stelare och långsammare åkte han ständigt dit på ryssens kontringar. Och Shutiaev stod som segrare när denne fick till sin tredje ippon, en fasthållning.

– Lite tråkigt, men det gick bättre än på förra årets junior-EM. Då gick det inte alls bra, säger Dennis Bill.

– Dennis är ung, men visst är han en talang. Och ett JVM-silver var inget vi trodde på förhand, säger Jonathan Askesjö.