ANNONS

Bajen Fans vapen i derbyt – helt mobilfri klackläktare

Mobilförbud i Hammarbyklacken
"Mobiler i klacken drar ner volymen, nu är det derby och då är det extra viktigt att folk sjunger i 90 minuter", förklarar Bajen Fans.
På söndag är det allsvensk toppmatch och derby i ett då Hammarby tar emot AIK hemma på Tele2 Arena. För att maxa chansen till tre grönvita poäng går Bajen Fans nu ut och bannlyser mobiltelefoner på klackläktaren.
ANNONS

– Mobiler i klacken är något som många har stört sig på länge. Det drar ner volymen och nu är det derby, då är det extra viktigt att folk inte står som turister i klacken utan bara sjunger i 90 minuter, säger Jonas Karlsson Öhlin, ordförande i Bajen Fans.

”Kolsäckarna ska känna sig ovälkomna från första till sista stund i vår stad, och tre poäng ska bärgas. Lämna fotograferingen åt proffsen – pilla på luren och snacka med polaren kan man göra i paus”, deklarerar Bajen Fans på sin hemsida.

Är mobilfri klack något som gäller bara i den här matchen eller även framöver?

– Det gäller överlag, men den här matchen betyder extra mycket.

Hur ska ni se till att folk i klacken verkligen låter telefonen ligga kvar i fickan?

– Man kan inte kalla det ett förbud, det finns ju inga repressalier. Men det är en uppmaning, och en stark sådan. Ser man någon med mobil så är det bara att säga till om man vill. Jag tror att folk tar sig en funderare. Mest gäller det ju yngre kids som är uppvuxna med mobiltelefon i handen. Alla måste inse att under matchen är det inte läge att filma och lägga ut på Snapchat, utan bara sjunga för seger, säger Jonas Karlsson Öhlin.

Hur tror du att matchen slutar?

– Jag tror att AIK underskattar oss, jag tror att vi vinner!

Klockan 15 på söndag är det avspark och derbyt är utsålt med i skrivande stund 28 236 sålda biljetter.

ANNONS

Inlägget på Bajenfans Facebook-sida