ANNONS

Det är ”ic” som gäller i Bajen i år

Arkivfoto.
Muamer Tankovic, en av sex (eller sju?) ic:are i Bajen i år, protesterar mot ett domslut.
Alla heter Glenn i Göteborg.
Och alla heter nåt på -ic i Hammarby.
Faktum är att Hammarby i år kan komma att mönstra en startelva med fler ic-namn än det fanns Glenn i IFK Göteborg under hela 1980-talet.
ANNONS

Dusan Jajic är tillbaka efter lån till IK Frej i fjol. Darijan Bojanic har värvats från Helsingborgs IF. Sedan tidigare fanns Muamer Tankovic, Nikola Djurdic, Vladimir Rodic och Davor Blazevic.

Dusan jajic

Unge Dusan Jajic gjorde succé i Superettan i fjol då han var utlånad till IK Frej. Nu är han tillbaka i Bajen för att ta en plats i startelvan.

Nu ryktas även 27-årige Alexander Kacaniklic vara på väg till Bajen. I början av veckan var den tidigare landslagsmannen på Hammarbys träningsanläggning på Årsta IP. Men det var bara för att träffa vännerna Muamer Tankovic och Imad Khalili, enligt honom själv.

Kan ha sju ic-namn i startelvan

– Jag är nära vän med Mujo och Imad, så jag hängde med dem hit, och kollade på träningen. Det var det, sa Kacaniklic till Fotbollsdirekt.se då.

Om det ändå blir en övergång till Hammarby för det tidigare Englandsproffset så skulle det betyda att tränaren Stefan Billborn kan mönstra en startelva med hela sju ic-namn i år. Det är lika många som har spelat i klubben tidigare – sammanlagt under alla år (med reservation för att redaktionen har glömt någon – hojta gärna i så fall).

”Videojuggarna” ingen succé

Aleksandar ”Älgen” Vlahovic kom 1995 för att bryta måltorkan hemma på Söderstadion våren 1994. Han lyckades med det, men inte så värst mycket mer.

Och så värvades de famösa ”videojuggarna” Bogic Popovic och Dragan Vasiljevic till säsongen 2000. De blev ingen succé, för att uttrycka det milt.

ANNONS

Ante Covic gjorde avtryck

En som däremot gjorde avtryck var Ante Covic. Australiern vaktade buren under 2002–2006, en period då Hammarby var ett stabilt allsvenskt lag och bland annat kom både tvåa (2003) och trea (2006).

Nästa ic:are var Peter Micic som gjorde två inhopp i A-laget i Superettan 2012.

Husidic blev lagkompis med Ibrahimovic

Samma år kom Adis ”Baggio” Husidic och han var desto mer ordinarie på mittfältet både 2012 och 2013 innan han återvände till USA där han gjorde över 100 matcher – några med Zlatan Ibrahimovic som lagkamrat – för LA Galaxy under 2014–2018.

Marko MIhajlovic spelade tio matcher i Superettan när Hammarby gick upp i Allsvenskan 2014 och den hårdföre backen blev populär bland många fans, men kanske mer för sin attityd än för sina försvarsinsatser. Året därpå fick Mihajlovic ingen speltid och i juni 2015 lämnade han klubben.

Saknas en ic:are i backlinjen

De nuvarande ic:arna har goda chanser att bli mer framgångsrika i Hammarby än de flesta av de tidigare, där det egentligen bara är Ante Covic som var riktigt lyckad.

Det är ju som sagt en inte alltför långsökt tanke att Hammarby skulle kunna starta med sju ic-namn i år, alla utom de fyra i backlinjen: Blasevic som målvakt, Bojanic och Jajic som defensiva mittfältare, Rodic, Tankovic och Kacaniklic som offensiva mittfältare, och Djurdic som anfallare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.