Min lokala hjälte

Det våras för fotbollen i höst

fotboll
Fotbollsspelarna i Sollentuna har mycket att se fram emot, bland annat en fullstor fotbollshall på Norrvikens IP.
Friidrottarna i Sollentuna får snart fina förutsättningar med den nya friidrottshallen på Sollentunavallen. Men även fotbollsspelarna kan se fram emot nya anläggningar – bland annat i form av konstgräs på två planer och en fotbollshall på Norrvikens IP.

– Fotbollen är den fritidssysselsättning som engagerar flest ungdomar i kommunen så det är mycket tillfredsställande att vi kan göra denna stora satsning, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Redan i höst ska den gamla grusplanen i Bagarby, vid Sollentuna Intarnational School, rustas med konstgräs, plus nya löparbanor vid sidan av planen. Arbetet påbörjas inom kort och beräknas vara klart i slutet av oktober.

Även på grusplanen norr om Rotebrohallen ska en 7-mannaplan anläggas med konstgräs och löparbanor. Det tros vara klart senare i höst.

Samtidigt planeras en permanent 11-mannaplan till Silverdal, där en tillfällig yta har anlagts och varit igång sedan september för den tid då den nya skolan i tegelhagen byggs. Den permanenta planen kan stå klar tidigast hösten nästa år. Inga beslut är ännu fattade om exakt var den ska placeras.

Sist men inte minst är det också klart att en fullstor fotbollshall ska byggas på Norrvikens IP. Den beräknas stå klar redan senare i höst, enligt kommunen.