Dif:s basketsuccé fortsätter

Djurgården basket är i rask takt på väg mot spel i ligan.
Djurgården basket är i rask takt på väg mot spel i ligan.
Djurgården basket, hittills obesegrade i superettan, ångar på mot seger i Superettan. Man tog en ny seger på lördagen, mot Wetterbygden, och Stockholm kommer allt närmare ett lag i högsta serien igen.

Djurgården krossade Wetterbygden i Jönköping med hela 110-65 på lördagen. Segern gör att Dif nu, efter sju omgångars spel, är sportsligt klara för basketligan. Sedan tidigare har Dif skickat in en anmälan till Svenska basketbollförbundet.

Djurgården åkte till Jönköping med endast åtta spelare efter att flera spelare dragits med svåra förkylningar.

I halvlek ledde Djurgården med 24 poäng (32-56) och hade grepp om matchen. I andra halvlek drog Djurgården ifrån hemmalaget. Inför fjärde perioden ledde Dif med 31 poäng och till sist vann laget med 45 poäng (65-110).

Läs mer: Djurgården basket ansöker om plats i ligan

Djurgårdens stjärna Joseph Taylor, för dagen mest produktiv av alla, avslutade matchen med en monsterdunk. Dif leder nu Superettan med 20 poäng före AIK, på 14 poäng.

– Allt går enligt planerna och vi har siktet inställt på guld i Superettan. Att vara obesegrade i superettan är en stor bedrift och dagens vinst gör att vi är sportsligt kvalificerade för spel i ligan, säger klubbdirektören Goran Popov i ett pressmeddelande.

Fakta

Barton bäste poängplockare

Matchens bästa poängplockare var Brandon Barton, med 25 poäng, och Dragan Damjanovic med 23 poäng. Matchens mest effektiva spelare var Joseph Taylor med 16 poäng, 15 returer och åtta assists.

Källa: Djurgården basket