Derby direkt – Djurgården mot Bajen i cupen

Djurgården fotbolls damer firar ett mål.
Djurgårdens damer är firar mål. Laget är knapp favorit inför cupderbyt mot Hammarby.
Grimsta IP 2010
Cupmatchen mellan Djurgården och Hammarby spelas på Grimsta IP, avspark klockan 14.
Nu startar tävlingssäsongen i fotboll. Gruppspelet i damernas Svenska Cupen inleds i morgon lördag – och det blir en rivstart med Stockholmsderby på Grimsta IP.

Det är första året som även damerna har gruppspel i cupen. Fyra grupper med fyra lag i varje där gruppvinnarna går till semifinal.

I grupp fyra finns tre damallsvenska lag – Djurgården, Hammarby och Piteå IF – plus KIF Örebro som åkte ur högsta serien i fjol.

Gratis inträde till derbyt

Lagen möts i en enkelserie och i första omgången har Djurgården hemmamatch mot Hammarby. Matchen spelas klockan 14 på Grimsta IP i Vällingby och det är gratis inträde.

Tyvärr för damerna så minskar chansen till storpublik en aning då matchen krockar med träningsmatch för båda klubbarnas herrlag. Hammarby möter IK Frej på Vikingavallen i Täby klockan 14 och Djurgården tar emot norska FK Bodö/Glimt på Tele 2 Arena klockan 15.

Även Älvsjö AIK är kvar

Utöver Hammarby och Djurgården finns ytterligare ett Stockholmslag bland de 16 damlag som är kvar i cupen. Det är division 1-laget Älvsjö AIK som kvalificerade sig för gruppspelet genom att slå ut Bele Barkarby (4–0), Sätra SK (5–1) och Bollstanäs SK (2–1 efter förlängning).

Älvsjö AIK spelar i grupp 3 tillsammans med Eskilstuna United från Damallsvenskan och de två Elitettenlagen IK Uppsala och Kvarnsvedens IK. I första omgången, i morgon klockan 14, tar Älvsjö AIK emot Kvarnsvedens IK på Brantbrinks IP i Tullinge.

”En spännande utmaning”

– Det ska bli en riktigt rolig och spännande utmaning att få spela tre matcher mot bra motstånd. Och jag hoppas att våra spelare kan slappna av och njuta av att spela matcherna, säger Harry Toumenoksa, huvudtränare i Älvsjö AIK:s damlag, till klubbens hemsida.