ANNONS

AIK-ikon klar för division 6-klubb från Djursholm

Daniel Tjernström har gjort sin sista match i AIK.
Daniel Tjernström 2013 då han lämnade AIK.
2013 tackades han av på Friends Arena efter 395 matcher i AIK-tröjan. Nu gör den svartgula trotjänaren Daniel Tjernström comeback i division 6-klubben FC Sampierdarense Stoccolma i division 6.
ANNONS

– Det känns jättebra. Jag var rätt trött på fotboll ett tag. Jag visste att suget skulle komma tillbaka förr eller senare och nu känns det kul igen. Jag ser fram emot säsongen med FC Samp, säger 44-årige Daniel Tjernström till klubbens hemsida.

Inför säsongen 2018 lyckades FC Samp plocka in en namnkunnig trio med förflutet i Djurgården och med meriter från landslagsspel: Enrico, Kenneth Höie och Andreas Johansson.

Kändistätt på Djursholms IP

Sedan tidigare finns tidigare Djurgårdskaptenen Markus Johannesson i klubben, liksom bland andra skådespelaren Olle Sarri, SVT-journalisten David Fjäll och sportjournalisten Patrick Ekwall.

tjerna

Daniel Tjernström under en träning med AIK 2010. Han spelade för Solnaklubben 1999–2013 då han slutade med fotboll, men nu blir det alltså comeback med FC Samp på Djursholms IP. Foto: Pekka Pääkkö

Nu förstärker man alltså med AIK-legenden Daniel Tjernström som spelade 395 matcher och bland annat vann ett SM-guld och två cupguld för Gnaget.

ANNONS

Vann sjuan utan förlust

– Det här är en otrolig prestigevärvning som sänder signaler till de andra klubbarna om att vi verkligen fortsätter vår storsatsning. Jag är överväldigad över att Tjerna valt att tacka ja till att spela för oss och han kommer förutom med sina otvivelaktiga kunskaper på fotbollsplanen även vara ett uppskattat tillskott på sidan av planen, säger Viktor Morgården, sportchef i FC Sampierdarense, till klubbens hemsida.

Förra säsongen gick FC Samp obesegrade genom division 7 och vann tabellen med 15 poängs marginal ner till tvåan. I år är det division 6 som gäller för laget som spelar sina hemmamatcher på Djursholms IP, och satsningen fortsätter.

”Vi är inte nöjda här”

– Vi är inte nöjda här utan kommer att fortsätta presentera spännande nyheter och värvningar inom kort säger klubbens ordförande Mattias Büman till hemsidan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.